calvino - onzichtbare stedenIn 1972 schreef de Italiaanse schrijver Italo Calvino het inmiddels beroemde boek ‘Le città invisibili’, oftewel ‘De onzichtbare steden’. In dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan de machtige Kublai Kan, keizer van de Tartaren. Al snel beseft de keizer dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die in feite alle verwijzen naar Marco Polo’s eigen stad Venetië. De ‘werkelijke’ ervaringen van de ontdekkingsreiziger en de interpretatie van de keizer worden verweven in een bloemrijke beschrijving van onzichtbare droomsteden.

Een mooi gegeven voor Il Sogno (de droom in het Italiaans) om mee aan de slag gegaan. Deze galerie/boekhandel uit Amerongen heeft diverse kunstenaars gevraagd zich door dit bijzondere boek te laten inspireren. Michiel Schrijver, Gesine Arps, Anneke Peereboom en Arthur Meijer zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan en het resultaat is te zien tijdens de expositie bij Il Sogno van 12 december 2009 tot en met 30 januari 2010.

Op zaterdag 19 december 2009 speelt theatergroep ‘Pact’ uit Amsterdam in de galerie van Il Sogno geheel in stijl hun versie van ‘De onzichtbare steden’. Zij maakten een intieme muzikale vertelling met een cello, een piano, 10 gettoblasters en 2 spelers. De voorstelling is een mengeling van verhalen, een jamsessie en een concert. Het gaat over het reizen tussen steden; het aankomen in een stad, de beleving ervan, het vertrek en het doorgaan. De stad dient als levendig decor. Pact is een professionele theatergroep uit Amsterdam die kleinschalige muziektheaterproducties op locatie produceert. Zeer bijzonder en leuk om met vrienden of familie te bezoeken in de week voor kerst. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.ilsogno.eu.