Zomervakantie, daar kan je al maanden van tevoren naar uitkijken. Als je de vakantie achter de rug hebt zit je al snel in de herfstperiode. En in die periode is het lekker om terug te denken aan die mooie zomeravonden die je beleeft hebt. En na deze korte terugblik wordt er al snel vooruit gekeken naar de zomer van het volgende jaar. Met het gezin worden dan al weer plannen gemaakt voor deze volgende vakantie.

Opties

Er zijn zeer veel opties. Misschien houd je wel van een sportieve en actieve vakantie. Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een vakantie naar een bergachtig land waar je stevig kunt wandelen en mountainbiken. Denk hierbij aan een Oostenrijk en Zwitserland. Bij deze twee landen denk je natuurlijk eerst aan de wintersport maar ook in de zomer kun je hier veel beleven.

Of houd je meer van ene relaxvakantie in de zon? Dan kun je kiezen voor een strandvakantie in bijvoorbeeld Spanje of Italië.

En dan is er nog de keuze voor wat betreft de accommodatie. Net als voor de bestemming zijn er voor de accommodatie veel keuzes. Je kunt bijvoorbeeld een hotel of appartement boeken. Heb je zelf een caravan voor achter de auto, dan kun je hiermee op vakantie gaan.

Of ga je liever voor een stacaravan? Dat kan natuurlijk ook. En weet je wat dan helemaal relaxt is? Een eigen stacaravan hebben op je favoriete plekje.

Je eigen stacaravan

Je eigen stacaravan

Het hebben van een eigen stacaravan op locatie is een genot. Je kunt er naartoe gaan wanneer jij wilt. Je hoeft niet een half jaar van tevoren te denken; ‘Nu moet ik echt gaan zoeken en boeken want anders ben ik wellicht te laat’. Nee, jij hebt dan je eigen onderkomen en eigen stekkie op de plek van jouw voorkeur.

Een zeer populaire bestemming is, niet voor niets, Italië.

Je eigen stacaravan hebben in Italië

Italië is een land dat alles heeft. Het heeft streken met de mooiste bergen. Er zijn regio’s die een mooi glooiend landschap hebben. Ook zijn er vlakke stukken. Deze laatste zijn dan weer wat geschikter om te fietsen bijvoorbeeld.

En Italië staat natuurlijk bekend om zijn prachtige meren. De ultieme locatie voor het plaatsen of kopen van een stacaravan. De voordelen zijn enorm, want je betaalt geen extra kosten om te gaan wanneer jij wil, de accommodatie is altijd beschikbaar en je kan gaan wanneer je wilt.

En aan locaties geen te kort. Neem bijvoorbeeld het Gardameer. Schitterend. Het leeft en bruist aldaar aan alle kanten. Er zijn mooie plaatsen en boulevards. Tevens zijn er een aantal grote steden binnen handbereik. Je kunt tevens kiezen tussen een plek aan het Gardameer in een bergachtig landschap en een plek op een vlakker stuk. Het zuiden van het meer ligt namelijk op een vlakker stuk en het noorden ligt in een bergachtig gebied.

Wil je een ietwat rustiger locatie aan een meer, dan kun je kiezen voor een standplaats aan het meer van Lugano, het Lago Maggiore of het Como meer. Dit zijn meren wat noordelijker gelegen in Italië. Deze plekken zijn wat rustiger, maar niet minder prachtig. Je hebt hier vanaf je camping uitzicht op de Alpen. Vanaf je camping kun je de mooiste bergroutes rijden met de auto. Of je pakt de wielrennersfiets en fietst je eigen bergetappe.