Le Marche heeft de mooiste heuvels van Italie

Volgens recent Italiaans onderzoek komen de meeste toeristen naar de Marken voor de ‘dolce colline, campagna e mare’, oftewel het schitterende landschap met de zacht glooiende heuvels en de mooie kust. Op twee in de lijst staat de bijzondere stad Urbino met het bekende Palazzo Ducale. Andere belangrijke trekkers zijn de dichter Leopardi, de schilder Rafael en de componist Rossini, de natuurgebieden Riviera Conero en Monte Sibillini, de mooie steden Ascoli Piceno en Loreto en de goede keuken.

Op nummer 8 in de lijst staat ook het Sferisterio in Macerata, het antwoord van Le Marche op de arena in Verona. Het Sferisterio is in 1819 gebouwd als arena voor een in die tijd zeer populaire balsport. De arena heeft een aparte halfronde (semi eliptische) vorm, waardoor er een hele goede akoestiek is. Met 5000 plaatsen is de arena dan ook een uitgelezen plek voor operavoorstellingen.

Het Sferisterio in MacerataHet programma voor het jaarlijkse ‘Stagione Lirica’ is al bekend, dus wie zeker wil zijn van een plekje (let op: de bovenste ring is staan!) kan nu al reserveren. Dit jaar zijn vanaf 28 juli tot en met 13 augustus Die Zauberflote, Aida en Turandot te zien. Kijk voor tickets op www.sferisterio.it, er is ook een engelse pagina.