Als je op vakantie in Italie helemaal doordringt naar het zuidelijkste puntje van Toscane, dan is het Schiereiland Monte Argentario (zilveren berg) een schitterende bestemming. De koninklijke familie heeft al jaren een huis op dit mooie stukje Italie in de bekende plaats Porto Ercole. De meeste Italianen die hier komen hebben dikke jachten en zeilboten, maar toch hangt hier nog de sfeer van een gemoedelijk vissersdorpje.

Je kan een heerlijke rondrit maken over het schiereiland, al is de weg op sommige stukjes erg spannend. Zo lang je op de grotere wegen blijft is er niets aan de hand. De kliffen zijn erg hoog, dus als je naar het strand wilt, kan dit het beste in de plaatsjes of op de weg die van het vaste land over een landtong naar het schiereiland leidt. Rechts van deze weg (als je naar het eiland toe rijdt) ligt een lang en ongerept strand met echte Hollandse duintjes en zacht zand. Je kan aan de weg parkeren en dan via een van de vele paadjes door de duinen naar het strand.

Als je nog niet het echte eiland gevoel te pakken hebt, gaat er vanuit Porto Santo Stefano een veerboot naar het Isola del Giglio. Dit ruige eilandje is een prachtige dagbestemming, maar je kan er ook een nachtje kamperen. Zon, zee, strand en ruige natuur wat zoek je nog meer op vakantie?