In de voetsporen van de Romeinen

Noem je de naam Molise in Italië, dan is de kans groot dat zelfs een Italiaan je niet meer over deze regio weet te vertellen. Italiës tweede kleinste regio herbergt veel sporen uit het Romeinse verleden. In Molise, ook wel als Molize geschreven, stap je als het ware in de voetsporen van dit ooit zo machtige volk. Van oudsher is Molize een eenvoudige regio waar men leeft van landbouw en veeteelt. Alhoewel, over die eenvoud waren de Romeinen het niet helemaal eens: de olijfolie hier zou de meest waardevolle ter wereld zijn.

Vakantiehuizen in Molise

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Molise
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Molise
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Molise
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Molise

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Molise.

Alle artikelen over deze regio

De mooiste bezienswaardigheden van Molize

De bezienswaardigheden van Molise zijn in Italië, maar zeker daarbuiten grotendeels onbekend gebleven. Eén voordeel levert dat je wel op: tijdens je bezoek kom je maar weinig andere reizigers tegen. Molize geeft je alle tijd en ruimte van de wereld om op een gedegen ontdekkingstocht te gaan. Tot de belangrijkste tips op het gebied van bezienswaardigheden behoren Sepino (het Pompeï van Molise), Larino met zijn bijzondere mozaïeken van onder andere dolfijnen en leeuwen en Venafro, waar vooral het Romeinse aquaduct op flink wat bewondering kan rekenen.

Ook tref je in Molise de in Italië zo bejubelde borghi più belli: vier van de mooiste dorpjes van het land zijn hier gelegen. Het zijn Frosolone, Oratino, Fornelli en het hierboven genoemde Sepino met zijn bijnaam Pompeï van Molise. In deze schilderachtige dorpjes is telkens een glansrijke hoofdrol voor de olijfbomen weggelegd. Die Romeinen zouden weleens gelijk kunnen hebben gehad. De hoofdstad van de regio is Campobasso, waar je aan kunst en cultuur geen gebrek hebt. Ook de oude stad Campomarino en het Parco Regionale dell’Olivo di Venafro, een beschermd gebied boordevol olijfbomen, zijn de moeite meer dan waard.

Het betoverende landschap van Molise

Molise ligt in de dichte nabijheid van de Apennijnen. De glooiende uitlopers van deze bergketen bepalen het landschap van deze regio dan ook voor een groot gedeelte. Ook telt kleine regio een kustlijn van veertig kilometer, waar het heerlijk genieten is aan rustige zandstranden. De vissershutjes op houten palen die je er regelmatig ziet, zijn kenmerkend voor Molise. Het leven aan zee is er meer dan aangenaam. De mooiste badplaats om ’s zomers te bezoeken is Termoli.

Een plek waar je wandelschoenen van pas komen

Uiteraard komen ook wandelliefhebbers in deze regio meer dan genoeg aan hun trekken. Het natuurreservaat Montedimezzo, midden in de Apennijnen, is een absolute must. De flora en fauna in dit natuurreservaat is verrassend. Een extra bijzondere ervaring doe je in Molise op met het bewandelen van een oude tratturo, een bergpad dat vroeger door schaapsherders werd gebruikt. De paden lopen tussen het gebergte en de vlakte. Een prachtige beleving en afstanden die voor de gemiddelde wandelaar prima te doen zijn.