Milaan wordt vaak gezien als dé Europese modestad of zakenstad. Voor een deel is dat natuurlijk waar, maar mensen willen wel eens vergeten dat er daarnaast veel meer te zien en te doen is in de tweede grootste stad van Italië. Op cultureel gebied kan je er namelijk ook prima terecht. Zo zijn er zeer veel galerieën, musea en oude kerken. Je moet alleen even weten waar je moet zijn voor de meest unieke plekjes in Milaan. Uiteraard kun je ook in Milaan fantastisch eten en natuurlijk shoppen, shoppen, shoppen. Hieronder enkele hoogtepunten van Milaan.

1.De beroemde dom van Milaan. Rome heeft de Sint Pieter en Milaan heeft deze dom. Duomo Santa Maria Nascente is misschien niet zo groot als de Sint Pieter, maar hij is zeker zeer indrukwekkend. Het is de op drie na grootste kerk van de wereld en zo’n 108 meter hoog. Men is begonnen met bouwen aan deze dom in de 14e eeuw en heeft het gebouw voltooid in het jaar 1809. Als je een beetje goed ter been bent en er vier euro voor over hebt, moet je zeker een bezoekje brengen aan het terras van deze kerk. Deze is te bereiken met 500 traptreden en eenmaal boven aangekomen, heb je een fantastisch uitzicht over heel Milaan.

2.Het beroemdste operagebouw ter wereld. Het Teatro alla Scalla is een fantastische bezienswaardigheid op zich. Of je nou houdt van opera of niet,  een bezoekje aan dit gebouw is absoluut de moeite waard. Het gebouw ziet er van binnen meer uit als een kathedraal dan als een concertgebouw. Helaas is het gebouw aardig aangetast ten tijde van de tweede wereldoorlog. Daarom is het tussen 2002 en 2004 volledig gerestaureerd. Let op! Als je daadwerkelijk een voorstelling wilt bijwonen, moet je er heel vroeg bij zijn. Voor meer informatie bekijk de website.

3.Navigli, een lieflijk stukje Milaan. Ik schreef er al eerder over en het blijft een persoonlijke favoriet!

4.Shoppen in Milaan. Er is zo gigantisch veel keus dat je vaak geen idee hebt waar je moet beginnen. Ga ten eerste maar eens kijken in de Galleria Vittorio Emanuele. Dit is een winkelgallerij uit de 19e eeuw voorzien van glazen koepels. Vervolgens kan je naar het modecentrum van de stad,  Quadrilatero, ten noorden van het domplein. Hier vind je winkels van de grootste merken zoals Armani, Versace en Prada.

Milaan is een gigantische stad, dus is het verstandig om enkele dagen in een hotel of appartement in het centrum te verblijven. Houdt wel rekening met vrij hoge prijzen in het hoogseizoen. Een andere optie is het huren van een mooie villa in de omgeving van de stad. Er is een enorm aanbod aan vakantiehuizen in Italië.