Sinds 2001 zijn bijna al mijn vakantiedagen besteed aan bezoekjes aan Italie en heb ik Italië als mogelijke woonplaats beschouwd. De liefde komt niet geheel uit het niets. Mijn moeder heeft de tweede helft van haar jeugd in een schitterend huis in Rome gewoond en zij en mijn oma en opa spraken daar altijd positief over. In mijn jongste jaren gingen wij vaak op vakantie naar de Ligurische kust en daar had ik zulke goede herinneringen aan, dat ik daar in mijn studietijd meerdere malen ben terug geweest. In de vakanties daarna ging de ontdekkingstocht door Italië verder naar Toscane, Umbrie, Lombardije, Emiglia-Romagna, Veneto, Tentino, Lazio en uiteindelijk Le Marche.

Het is altijd al mijn droom geweest om een kleine hotelletje of een Bed & Breakfast te beginnen. HP en ik wilden hier niet mee wachten tot na ons 50ste, zoals het advies van vele wel klonk. Na mijn studie aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden, een vervolgstudie Communicatie aan de VU in Amsterdam en vijf jaar werkervaring, bood zich begin 2005 plotseling een goed moment aan om de droom waar te maken. We vertrokken in een camper naar onze favoriete streek Le Marche en vonden na twee maanden ons droomhuis. Nog geen vier maanden later openden we daar onze B&B Casa Fontana.

In mijn nieuwe leven en carrière kon ik mij in al mijn interesses verder verdiepen en bekwamen. Schrijven, lezen, koken, tuinieren, wijn, wandelen en reizen, waren opeens niet meer alleen mijn hobby’s, maar ook mijn werk. Elke dag Italië ben ik dan ook in 2006 gestart om iedereen mee te laten genieten van mijn nieuwe ervaringen en opgedane kennis.

In 2007 heb ik in Italië een zoontje gekregen en sindsdien begrepen wij dat je eigenlijk alleen écht Italiaans kan leven in je eigen geboortestreek, bij je eigen familie. Van de Italianen hebben we weer geleerd hoe belangrijk familie is en sinds 2009 wonen we weer in Nederland. Maar Italië blijft ons favoriete vakantieland en we missen het elke dag meer. Daarom geniet ik elke dag van Italië door te blijven schrijven op Elke dag Italië!