Vulkaangeweld creëerde de misschien wel meest serene streek van Italië

Het meer van Bolsena in Italië ontstond 370.000 jaar geleden door het instorten van een grote krater. Anno nu is er van natuurgeweld geen spoor te bekennen. Het overblijfsel ervan, een prachtig blauw meer met een oppervlakte van 114 km2, is niets dan een serene plek. De streek telt tal van middeleeuwse dorpen en op de heuvels er rondom liggen de wijngaarden van de Est!Est!Est! wijn. Strijk langs het Meer van Bolsena op een camping neer, of geniet vanaf een andere accommodatie van de rust en natuur die je omringt.

Populaire plaatsen aan het meer van Bolsena

Vakantiehuizen aan het meer van Bolsena

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Meer van Bolsena
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Meer van Bolsena
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Meer van Bolsena
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over het meer van Bolsena

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over het meer van Bolsena.

Alle artikelen over deze regio

Bezienswaardigheden rondom Lago di Bolsena

Het Bolsenameer is dé plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar wie geïnteresseerd is in cultuur heeft hier ook geen klagen. Rondom het Meer van Bolsena in Italië liggen enkele charmante plaatsjes. Zo staat het stadje Bolsena op nummer één in de lijst met bezienswaardigheden. De vruchtbare grond heeft hier voor kleurrijke vegetatie gezorgd, wat het middeleeuwse stadscentrum een nog warmere sfeer geeft. Ook Montefiascone met zijn 15e-eeuwse kathedraal is de moeite waard. Vissersdorpje Marta bezoek je vooral om helemaal te onthaasten en te genieten van verse visgerechten om je vingers bij af te likken.

Een bezoek aan Isola Bisentina

Verblijf je aan het Meer van Bolsena op een camping of een andere accommodatie, dan wil je ook zeker de kans niet voorbij laten gaan om het eilandje Isola Bisentina te bezoeken. Dit eilandje ontstond na de instorting van de vulkaan door onderwatererupties. Je kunt het eiland per veerpont bereiken en bewondert daar onder andere kerken, een klooster, een oude gevangenis en overblijfselen van de Etrusken. Ooit was Isola Bisentina ook het zomerverblijf van de paus. Het tweede eilandje in Lago di Bolsena, Isola Martana, is privébezit en daardoor niet te bezoeken.

Waterplezier in een van de schoonste meren van Italië

Wie gek is op zwemmen en andere watersporten, zit aan het Meer van Bolsena in Italië goed. Tot de mogelijkheden behoren onder andere zeilen, surfen, sportvissen en waterfietsen. Wandelen en fietsen rond het Meer van Bolsena zijn ook geliefde bezigheden. Zwemmen doe je hier in, dankzij een vernuftig reinigingssysteem, een van Italiës schoonste meren. Het strand is over het algemeen van zwart vulkanisch zand en wordt af en toe afgewisseld door een kiezelstrandje.

Op naar het Bolsenameer

In de dorpen en stadjes rondom het Meer van Bolsena liggen tal van knusse familiehotels, appartementen en B&B’s. Maar wat dacht je van een vakantiewoning of agriturismo met uitzicht op het water? Een verblijf op een boerderij, landgoed of kasteel maakt je vakantie nóg specialer. Ook is het aan het Meer van Bolsena op een camping heerlijk vertoeven. Het meer is vanuit Nederland in zestien uur per auto te bereiken. Een andere optie is het vliegen naar Rome en vanuit de Italiaanse hoofdstad per huurauto in een kleine twee uur naar deze droombestemming te rijden.