Lucca is de rijkste stad van Noord-Italië. Dat is al zo sinds de oprichting in het Romeinse tijdperk. Het is een prachtige stad waar de eeuwenoude rijkdom goed te zien is aan de vele prachtige gebouwen die je er vindt. Als je op een camping in het noorden van Italië staat, dan is deze stad een prachtig uitstapje tijdens de vakantie. Maar ook  winters Lucca is een geweldige bestemming.

In deze Italiaanse stad zijn maar weinig toeristen te vinden, omdat die vaak liever naar het bekende Pisa of Siena gaan, wanneer zij op een van de vele campings in Toscane verblijven. Ondanks dat het een stad is, kun je hier helemaal tot rust komen. In het oude centrum mogen geen auto’s komen. Je zult daarom veel fietsers zien en dat is dan ook de perfecte manier om deze stad te ontdekken.

Gelukkig zul je niet snel verdwalen in deze stad, want het is volgens de Romeinse stijl met rechte straten gebouwd. Om de stad staat ook een schitterende en nog complete muur waarover je kunt fietsen en wandelen. De muur is vier kilometer lang en hij is versierd met lanen van grote bomen.  Zeker in de Italiaanse zomer is het heerlijk om hier even af te koelen onder het genot van een picknick.

In het Palazzo Pfanner zijn prachtige tuinen te vinden. Deze tuinen worden al sinds 1667 op dezelfde manier onderhouden en je kunt daar een goed beeld krijgen van hoe de rijken in de renaissance leefden in Italië. In de tuin staan beelden en je kunt een kijkje nemen in het museum. Het bekendste gebouw van Lucca is de San Martino toren. De toren werd al in 1060 gebouwd om vanuit hier de stad te kunnen bewaken. Twee eeuwen later is er een kerk aangebouwd, wat het geheel een bijzondere indruk geeft. Als je even genoeg gefietst hebt, kun je bijkomen op een van de vele terrasjes.

Buiten Lucca is ook erg veel te beleven. Ga eens eten in huiskamerrestaurant Mamo of bezoek de geboorteplaats van Pinocchio: Collodi.