Winkelwalhalla met nog veel meer sterke punten

De Galleria Vittoria Emanuel II is het uithangbord van deze wereldwijd geliefde modestad. In dit luxueuze winkelcomplex zijn alle grote modemerken te vinden. Modefans en shopliefhebbers zijn er hier dan ook genoeg te vinden. Toch zijn het niet alleen de winkelstraten die er zovelen toe doen besluiten om een citytrip te boeken. Een weekendje naar de stad kun je namelijk net zo goed in het teken laten staan van cultuur en lekker eten. Pak het vliegtuig of de trein naar Milaan en ontdek ook de indrukwekkende gebouwen, groene parken en gezellige wijkjes van de stad.

Vakantiehuizen in Milaan

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Milaan
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Milaan
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Milaan
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Milaan

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Milaan.

Alle artikelen over deze regio

De belangrijkste bezienswaardigheden voor je stedentrip

Heb je het over de bezienswaardigheden in het centrum van Milaan, dan heb je het ten eerste natuurlijk over de Dom van Milaan, oftewel de Duomo van Milaan. Deze kathedraal is de derde grootste van Europa en staat precies in het midden van de stad. Maar ook zijn de bezoekers van deze stad in stijl benieuwd naar de vijftiende-eeuwse Santa Maria delle Grazie: het klooster waar Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci te bewonderen is. Ook de wijk Navigli wil je niet overslaan: de vele stadskanalen leveren de gezelligste plaatjes op.

Winkelen, in Milaan een activiteit van levensbelang

Wanneer je over de straten van Milaan in Italië wandelt, kan het je niet ontgaan dat de inwoners van deze Noord-Italiaanse stad modebewust zijn. Uiterlijke verzorging en de laatste modenormen zijn er van groot belang. Breng je in Milaan je vakantie door, dan zul je de etalages van elke internationale designer kunnen bewonderen. Ben je gek op haute couture, maar minder op het prijskaartje dat eraan hangt? Een van de beste tips voor modeliefhebbers is het boeken van een citytrip in januari of juli, wanneer de grote uitverkoop plaatsvindt.

De Milaan Pass

Is winkelen slechts een onderdeel van je plannen en wil je Milaan tijdens je vakantie eens goed leren kennen? Kies dan voor de Milaan Pass, die je van tevoren online kunt kopen. Deze pas geeft je gratis toegang tot tal van musea, korting op rondleidingen, in schoonheidssalons en in restaurants en zelfs gratis openbaar vervoer. De Milaan Pass heeft een duur van 48 uur. Als een echte toerist de hoogtepunten van de stad snel zien met de hop on, hop off bus? Ook die is inbegrepen.

Eten, drinken en uitgaan

Wat Milaan met de rest van Italië gemeen heeft, is natuurlijk het heerlijke eten en drinken en de vele uitgaansmogelijkheden. In de Noord-Italiaanse stad vind je enkele van de duurste en met Michelin bekroonde restaurants, maar budget eten kan ook op de authentieke straatmarkten. Bovendien staat de modehoofdstad bekend om zijn happy hour, wat daar aperitivo wordt genoemd. Na het happy hour, dat van 18.00 tot 21.00 uur duurt, barst het nachtleven los. De leukste wijken om uit te gaan zijn Navigli en Ticinese.