Een vakantie voor rustzoekers en sportievelingen

Livigno ligt in een twaalf kilometer tellend dal vlak bij de Zwitserse grens. Het langgerekte dorp, dat op een hoogte van ruim 1800 meter ligt, was ooit compleet afgesloten van de buitenwereld. De verbeterde infrastructuur heeft de bereikbaarheid gelukkig flink verbeterd. De gebouwen in dit dorp hebben een traditionele bouwstijl, die bijdraagt aan de gezellige sfeer die er het hele jaar door heerst. Hier is het heerlijk ontspannen, wandelen en fietsen. In de wintermaanden ben je in Livigno voor een ski vakantie aan het juiste adres.

Vakantiehuizen in Livigno

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Livigno
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Livigno
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Livigno
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Livigno

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Livigno.

Alle artikelen over deze regio

Een plek die uitnodigt tot wandelen en fietsen

Een groot deel van de reizigers boekt zijn vakantie naar Livigno vanwege de vele wandelpaden die samen goed zijn voor maar liefst 1500 kilometer. De wandelroutes zijn duidelijk uitgezet en van variërende niveaus. Maar ook mountainbikers zijn in Livigno in Italië in hun nopjes. Voor hen ligt er ruim 3000 kilometer aan fietsroutes klaar. Onderweg zijn er meer dan genoeg picknickplekken om even uit te rusten en van de fantastische uitzichten te genieten. In de omgeving van Livigno kun je een aantal legendarische passen zoals de Stelvio rijden.

Livigno als ski bestemming

In de winter kun je in Livigno op de ski stappen. Het skigebied telt 115 kilometer aan pistes, verspreid over twee brede berghellingen. Livigno is een ski bestemming voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Met de sneeuwhoogte zit het hier wel goed. Livigno heeft een prima ligging en indien nodig kunnen er sneeuwkanonnen worden ingezet. Tot diep in april kun je hier met een gerust hart op wintersport. Een skipas is voor een uiteenlopend aantal dagen mogelijk. De après-ski in Livigno is ingetogen, maar daarom niet minder gezellig.

Belastingvrij winkelen in Livigno

Livigno bewijst dat Italië een modeland bij uitstek is. Wil je de sportieve activiteiten op deze bestemming eens onderbreken voor iets anders, dan begeef je je naar het meer dan 250 winkels tellende dorp. Kleding, schoenen en parfum van allerlei merken kun je daar belastingvrij kopen. Al sinds de negentiende eeuw is Livigno vrij van belasting, een privilege dat Napoleon het dorp gaf vanwege zijn strategische ligging. Daar pluk je als toerist vandaag de dag ook nog de vruchten van!

De ideale Italiaanse bestemming voor gezinnen met kinderen

Ben je op zoek naar een mooie Italiaanse bestemming om met je gezin door te brengen? Dan behoort Livigno in Lombardije tot de absolute tips. Kinderen zijn hier erg belangrijk en dat is ook te merken in de faciliteiten die er voor toeristen zijn gecreëerd. Wanneer je in een van de hotels of appartementen van het dorp verblijft, is er altijd wel een speeltuin, kinderclub of waterpretparkje binnen handbereik. Terwijl de kleinsten zich vermaken, is er ook voor jou eindelijk tijd om helemaal aan jezelf te besteden.