Ontdek de pracht binnen de stadsmuren

Het is niet alleen aan zijn ligging te danken dat Bergamo in Italië bekendstaat als romantisch en sprookjesachtig. Ook de indeling van de stad levert daar zijn bijdrage aan. Wie Bergamo als vakantie bestemming kiest, doet dat veelal voor het oude deel van de stad, dat boven op een heuvel ligt en door Venetiaanse stadsmuren wordt omringd. Geheel ten onrechte wordt deze plek vaak zonder ook maar enige overweging overgeslagen. De keuze gaat doorgaans uit naar Milaan. Een bezoek aan de stad leert jou echter wat de rest van de reizigers hierdoor heeft gemist.

Vakantiehuizen in Bergamo

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Bergamo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bergamo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bergamo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Bergamo

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Bergamo.

Alle artikelen over deze regio

Een stad met twee gezichten

Bergamo in Italië is eigenlijk verdeeld in twee kleinere stukjes stad. Bergamo Alta, het oude centrum van deze Noord-Italiaanse bestemming, telt tal van kerken, monumenten en oude forten. Aan het middeleeuwse centrum, dat ooit deel uitmaakte van de Venetiaanse Republiek, lijkt al honderden jaren niets te zijn veranderd. Het centrale plein Piazza Vecchia, waaraan ook de Palazzo della Ragione is gelegen, behoort tot dé tips voor cultuurliefhebbers. Ook de gotische kerk Maria Maggiore behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden. In de Citta Bassa, de benedenstad, tref je vooral trendy winkels en restaurants.

Een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Milaan en de Noord-Italiaanse meren

Wie in Bergamo zijn vakantie viert, bevindt zich op een plek die ook als een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in dit deel van Noord-Italië dient. De afstand tussen Milaan en Bergamo bedraagt slechts vijftig kilometer. Het modewalhalla boordevol winkels, luxe restaurants en eeuwenoude architectuur ligt zo binnen handbereik. Ook ligt Bergamo in Italië ideaal ten opzichte van enkele van de bekendste meren van het land. Het Iseomeer en het Comomeer zijn de bekendste. De laatste is van glaciale oorsprong en is het diepste meer van Italië.

Skiën in Val Seriana

Bergamo behoort in Italië tot de bestemmingen die het hele jaar aantrekkelijk zijn voor binnen- en buitenlandse bezoekers. De stad ligt vlak bij het natuurgebied Val Seriana, dat in de zomermaanden erg geliefd is onder wandelaars. In de wintermaanden verandert dit op slechts 35 kilometer afstand van Bergamo gelegen gebied in een skibestemming. Er liggen tien skiresorts verspreid in Val Seriana. Je bent er aan het juiste adres voor de meest uiteenlopende wintersporten: van alpineskiën tot cross country.

De reis naar Bergamo

Wordt Bergamo jouw vakantie bestemming? Alhoewel het gebied qua afstand ook per auto goed bereikbaar is, kiezen de meeste reizigers voor een vliegreis. In iets minder dan anderhalf uur land je op het vliegveld Orio al Serio, ook wel bekend als Il Caravaggio International. Vanuit Nederland kun je met Ryanair naar deze bestemming vliegen. Uiteraard kun je ook op Milaan vliegen en met een huurauto of per trein de reistijd van ongeveer 45 minuten tussen beiden overbruggen. Treinen vertrekken elke twintig minuten.