Origineel stukje Italië voor levensgenieters

Wie in Lombardije zijn vakantie viert, is het label ‘levensgenieter’ absoluut waardig. Het aangename klimaat, de intens groene omgeving en de prachtige vergezichten zetten de tijd even helemaal stil en zorgen ervoor dat je compleet tot rust komt. Lombardije is een regio met een sterke eigen identiteit, waarmee hij zich van de rest van Italië onderscheidt. Plan je reis om kennis te maken met een heel andere kant van het land dat we vooral kennen van pizza, olijfbomen en azuurblauw zeewater.

Populaire plaatsen in Lombardije

Vakantiehuizen in Lombardije

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Lombardije
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lombardije
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lombardije
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Lombardije

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Lombardije.

Alle artikelen over deze regio

Knus en historisch tegelijk

Breng je in Lombardije je vakantie door, dan zul je je meer dan eens in de meest knusse decors treffen. De steden en dorpen van deze regio zijn, op modehoofdstad Milaan na, klein en gezellig. De historische bezienswaardigheden worden telkens gekenmerkt door hun hoogstaande architectuur. Kerken, paleizen en kastelen uit verschillende periodes zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven. Ook in de aan zee gelegen plaatsen in Lombardije zijn van ongekend charme. Met hun bijzondere villa’s op de achtergrond stralen ze een flinke portie mondaniteit uit.

Vier in Lombardije je vakantie aan een van de meren

Lombardije staat in Italië en ook daarbuiten bekend als het grootmerengebied. In dit stukje Noord-Italië vind je verschillende meren, waaronder het Iseomeer, het Comomeer en het westelijke deel van het Gardameer. In vrijwel elk meer liggen meerdere eilandjes. De bergachtige omgeving rondom deze kristalheldere wateren vormt samen met de heldere blauwe kleuren een plaatje dat je zo in een sprookjesboek zou kunnen tegenkomen. Rondom de meren van Lombardije is het heerlijk wandelen en fietsen. Ook watersporten kunnen er volop beoefend worden.

De steden van Lombardije

Een heel andere kant van Lombardije is het Italië van de mode en het voetbal, dé twee thema’s die de metropool Milaan kenmerken. In deze rijke stad woont maar liefst een zesde van de totale bevolking van het land. Europa’s kloppende modehart is ook het financiële hart van het land. Maar ook is er in Milaan meer dan genoeg cultuur te vinden. Maak je een uitstapje naar deze stad? Bezoek dan zeker de wereldberoemde Duomo, die tot de grootste kerken ter wereld behoort. Andere leuke plaatsen om in Lombardije te bezoeken zijn Livigno en Bergamo.

Overnachtingsmogelijkheden

Op een bijzondere bestemming als Lombardije is je vakantie pas echt compleet in een net zo bijzondere accommodatie. Alhoewel je in de regio tal van hotels en appartementen kunt boeken, is het volgens vele vakantiegangers nog leuker om een vrijstaand vakantiehuis of een vakantiehuis op een vakantiepark te boeken. Ook campings zijn er in deze regio in Italië volop. Pak je het liever nog origineler aan? Slaap dan bij een van de gezellige boerderijen, die garant staan voor een verblijf met een maximaal landelijke sfeer.