Een flinke dosis charme, ingeklemd tussen zee en berggebied

Alhoewel de naam Ligurië je misschien niet direct iets zegt, zullen namen als Italiaanse Bloemenrivièra en Cinque Terre dat waarschijnlijk wel doen. De fotogenieke en pittoreske regio met zijn kleurrijke dorpjes en gastronomische verrassingen trekt toeristen uit alle uithoeken. In Ligurië staat een vakantie in het teken van zon, zee en strand, maar ook culinair genot. De hoogtepunten van de regio gaan stuk voor stuk gesluierd in de pracht van hun eeuwenoude geschiedenis. Ook cultuurliefhebbers kunnen deze bestemming beter niet aan zich voorbij laten gaan.

Vakantiehuizen in Ligurië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Ligurië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Ligurië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Ligurië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Ligurië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Ligurië.

Alle artikelen over deze regio

Een strandbestemming ten voeten uit

Ligurië geldt binnen Italië en daarbuiten vooral als strandbestemming. Een unieke welteverstaan. Want er zijn maar weinig plekken waar je de Italiaanse zon je huid kunt laten strelen onder het toeziend oog van olijfbomen, citroenbomen en tal van kleurrijke bloemen. Een decor dat je hart nog sneller laat kloppen dan het ooit deed voor dit Zuid-Europese land. De bekendste bestemmingen om in Ligurië je vakantie door te brengen, zijn Alassio, Pietra Ligure, Noli, Borgo Santo Spirito, Loano en Ospedaletti. Behoefte aan rust? Kies van voor Castellaro, Rapallo of Cogoleto.

De Cinque Terre, een uniek stukje UNESCO Werelderfgoed

Ligurië staat ook wel bekend als de Italiaanse Rivièra of de Bloemenrivièra. De smalle landstrook loopt van Italiës westkust tot aan Frankrijk en wordt gesierd door de achterliggende Apennijnen. Aan de oostkant vind je de Cinque Terre, een uniek stukje UNESCO Werelderfgoed dat Ligurië en Italië internationaal faam heeft bezorgd. Koop je kaartje voor de vijf vissersdorpjes van het Parco Nazionale delle Cinque Terre vooraf. Je ontdekt de kust lopend of per trein. Met je eigen auto reizen wordt vanwege de smalle en ontoegankelijke straatjes sterk afgeraden.

Andere bezienswaardigheden

Maar met het strand en de Cinque Terre houdt in Ligurië een vakantie nog lang niet op. Zo bezoekt vrijwel elke reiziger ook de eeuwenoude havenstad Genoa, die tot de oudste steden van heel Italië behoort. Behalve Genoa, ook wel Genua genoemd, nodigt ook het aan zee gelegen Portofino met zijn pastelkleurige huisjes uit tot een bezoek. Het dorp werd ooit door de Romeinen gesticht. En bezoek je Ligurië als natuurliefhebber? Boek dan een vakantiehuis, een bungalow op een vakantiepark of een glamping als uitvalsbasis voor ontdekkingstochten door de Ligurische Alpen.

De onweerstaanbare gastronomie van Ligurië

Het mag duidelijk zijn: het klimaat, de natuur en de culturele bezienswaardigheden maken van Ligurië een regio die elke liefhebber van Italië op zijn verlanglijstje zou moeten schrijven. Eén ingrediënt hebben we daarbij echter nog niet genoemd: het gastronomische karakter van deze Noord-Italiaanse streek. Ligurië staat bekend om zijn vele streekspecialiteiten zoals pannenkoeken van kikkererwten, fritto misto en gevulde groentetaarten. Ook de wijnen afkomstig uit de wijngaarden van de Bloemenrivièra zijn er niet te versmaden.