Na ‘Herfst in Piemonte’, ‘Onder de olijfboom’ en ‘Winter in de Alpen’ is er ook met mooie boek ‘Lente in Sicilië’. Manuela Darling-Gansser en fotograaf Simon Griffiths nemen ons mee naar Sicilië in de lente, als het eiland op haar mooist is. Evenals het landschap heeft de Siciliaanse keuken ook een eigen karakter en een bijzondere variëteit. Exotische Arabische specerijen, zachte verse ricotta, pasta met sterke locale smaken, beroemde desserts en een overdaad aan verse vis, sinaasappels, limoenen en noten. Een van de bijzondere recepten uit het boek is de Gelo di Anguria(watermeloenpudding) waarbij de beroemde pistachenoten uit de Siciliaanse plaats Bronte als topping dienen. Lekker voor deze zomer! Ingrediënten (6 personen): 2 kg rijpe watermeloenen 120 gram fijne suiker 50 gram maïzena 1 eetlepel jasmijn- of rozenwater 1 theelepel kaneel 50 gram pure chocolade, geraspt 50 gram ongezouten pistachenoten, fijngehakt Snijd het vruchtvlees van de meloenen uit de schil en verwijder alle zaadjes. Pureer het in een blender (van een watermeloen van 2 kg moet je ongeveer 1 liter puree overhouden). Roer de suiker, de maïzena en het jasmijn- of rozenwater met een beetje watermeloenpuree tot een glad mengsel. Roer de rest van de watermeloenpuree erdoor en doe het geheel over in een pan. Breng langzaam op laag vuur aan de kook. Verwarm de puree tot het gaat binden. Neem de pan van het vuur en roer de kaneel erdoor. Schenk de gelo in eenpersoonsvormpjes of in een grote vorm, die je bevochtigd hebt met een beetje water. Laat een paar uur, of beter nog, een nacht opstijven in de koelkast. Maak de gelo voor het serveren los door de vorm een paar seconden in warm water te houden. Keer de pudding op een groot bord en garneer met de chocola en de pistachenootjes. Darling-Gansser, Manuela, Lente in Sicilië, Uitgeverij Edicola, € 29,95.