Eeuwenoude stad van ongeëvenaard belang

Het historische Rome, hoofdstad van de regio Lazio, ligt aan de rivier de Tiber en niet ver weg van de Tyrreense zee. Wat ooit de hoofdstad was van een eeuwenoude republiek die de scepter zwaaide in de westerse wereld, is vandaag de dag nog steeds een politiek en religieus epicentrum van ongekend belang. De zetel van de katholieke kerk bepaalt grotendeels het karakter van de stad. Wat Rome nog meer in zijn mars heeft? Jij staat op het punt het te ontdekken.

Vakantiehuizen in Rome

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Rome
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Rome
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Rome
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Rome

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Rome.

Alle artikelen over deze regio

Bezienswaardigheden die niet aan je stedentrip mogen ontbreken

Rome is één groot openluchtmuseum waar oudheid en het hedendaagse leven vloeiend in elkaar overlopen. Bezoek je Rome in Italië, dan mag het Colosseum niet ontbreken. In dit amfitheater stierven tal van gladiatoren en wilde dieren ter vermaak van de (rijke) bevolking. Ook de Spaanse trappen aan het Piazza di Spagna en de Trevi fontein mag je niet overslaan. De laatste werd in de achttiende eeuw gebouwd. In de fontein zie je Neptunus, de God van de Zee, in zijn strijdwagen. Ook het Forum Romanum en het Pantheon móet je zien.

Vaticaanstad, het geestelijk centrum van de katholieke kerk

Aan de tips mag natuurlijk ook een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. Wie aan Rome of Italië denkt, denkt automatisch ook aan dit autonome ministaatje, dat het geestelijk centrum van de katholieke kerk én de residentie van de paus is. De Basilica di San Pietro aan het Sint-Pietersplein is een prachtig gebouw waarin tal van meesterwerken waaronder die van Michelangelo worden bewaard. De Sixtijnse Kapel is voor velen het hoogtepunt. Vier je in Rome je vakantie en wil je Vaticaanstad bezoeken, zorg er dan voor dat je je toegangskaartje vooraf reserveert.

Genieten van het Romeinse buitenleven

In Rome kun je elke dag van je verblijf wel slijten aan het bewonderen van kunst en oudheid. De meeste mensen die hun stedentrip in Rome doorbrengen, combineren deze culturele activiteiten echter het liefst met andere zaken. Zo staat Rome binnen Italië bekend om zijn vele mogelijkheden op winkelgebied. Winkelen is het populairst aan de Via del Corso. In Rome en Italië in het algemeen leven de mensen in de zomermaanden graag buiten. Dat betekent de hele dag door gezellig volle terrasjes. Zoek een zonnig plekje en laat je meenemen in de zorgeloze gezelligheid.

De beste periode om in Rome vakantie te vieren

Naar Rome op vakantie? Een stedentrip is het hele jaar door te boeken, maar de beste maanden voor een bezoek aan de Eeuwige Stad zijn april, mei, juni, september en oktober. Een last minute in de zomermaanden juli en augustus kun je beter vermijden vanwege de zinderende temperaturen in de stad, waar een overheerlijke Italiaanse gelato maar even verkoeling tegen kan brengen. Verblijven doe je in Rome in een hotel, appartement, B&B of een camping vlak buiten het centrum. Een rechtstreekse vlucht naar Rome duurt twee uur.