Reizen in alle rust en vrijheid

Waarom Lazio in de achttiende eeuw nog tal van reizigers trok en nu in Romes schaduw ligt, is een groot vraagteken. Als bezoeker is de pret er echter niet minder om. Integendeel juist! Het dunbevolkte achterland van Lazio is Italië op z’n charmantst. Hier tref je prachtige dorpen, tuinen en paleizen. Op verschillende plekken in dit lichtglooiende landschap worden enkele van de beste wijnen van het land geproduceerd. Al reizend door Lazio ontdek je een fascinerende regio die vooral in het zuiden weet te betoveren.

Populaire plaatsen in Lazio

Vakantiehuizen in Lazio

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Lazio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lazio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lazio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Lazio

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Lazio.

Alle artikelen over deze regio

Rome

De Italiaanse hoofdstad aan de Tiber, niet ver van de Tyrreense Zee heeft zoveel in zijn mars dat hij elke bezoeker met zijn verhaal en schoonheid omver weet te blazen. De stad van passie en romantiek, die in de achtste eeuw door Romulus en Remus werd gesticht, kent de langste geschiedenis van alle Europese steden. Vanwege zijn cruciale rol in het christendom had de stad altijd een machtige positie. In Lazio is je vakantie dan ook niet compleet zonder een bezoek aan deze stad. Het Colosseum, de Trevi fontein, de Spaanse trappen en het Vaticaan zijn de absolute must-sees.

Een prachtverzameling aan Romeinse overblijfselen

Aan bezienswaardigheden heb je in Lazio in Italië geen gebrek. In de hele streek vind je Romeinse overblijfselen, de een nog indrukwekkender dan de ander. De oude haven Ostia Antica mag absoluut niet aan je reis ontbreken, net als Villa Hadriana in Tivoli. Dit was de residentie van de Romeinse keizer Hadrianus. Ook staat de regio Lazio binnen Italië bekend om zijn rustgevende en uitgestrekte landschappen. In het middeleeuwse dorp Nimfa vind je natuurlijke schoonheid van het allerhoogste niveau. Op de ruïnes van deze middeleeuwse stad werd een prachtige botanische tuin aangelegd.

Landschap van bijzondere rotsformaties en dorpen

In de prehistorie was er in Lazio sprake van veel vulkanische activiteit. Dit heeft geleid tot een landschap van bijzondere rotsformaties, waarop in de loop der tijd bijzondere dorpen werden gebouwd. Alhoewel ze tegenwoordig nauwelijks nog bewoond worden, heeft hun charme daar niet onder geleden. Het mooiste dorp van Lazio is Civita di Bagnoregio. Dit dorp werd 2500 jaar geleden door de Etrusken gesticht, die buiten de Grieken de grootste beschaving vormden. Civita di Bagnoregio ligt op een afbrokkelend plateau en behoort zo tot ’s werelds meest bedreigde monumenten.

De stranden van Lazio maken je vakantie compleet

Alhoewel in Lazio een vakantie doorgaans niet hoofdzakelijk in het teken van strand staat, is het vanzelfsprekend dat je de kustlijn in de zomermaanden combineert met de culturele uitstapjes die je in Lazio tijdens je vakantie maakt. ’s Zomers worden de stranden van Lazio drukbezocht door de bewoners van Rome. Op de meeste stranden betaal je voor een ligbedje en/of parasol. Strijk je liever neer in een rustige badplaats? Dan zijn Gaeta of Sperlonga ten zuiden van de Italiaanse hoofdstad absolute tips.