De plek voor romantici én actievelingen

Diverse stadjes sieren het helderblauwe meer met zijn glooiende oevers. Een verblijf in een hotel of vakantiehuis of op een camping in de nabijheid daarvan staat garant voor een fijne en comfortabele vakantie. Wanneer je over het water tuurt, is het niet moeilijk je voor te stellen dat deze plek een grote inspiratiebron voor schrijvers als Dickens en Hemingway is geweest. Behalve romantici vieren ook sportievelingen graag aan het Lago Maggiore hun vakantie. Met het water en tot wel 3000 meter reikende bergtoppen binnen handbereik, is verveling hier onmogelijk!

Populaire bestemmingen aan het Lago Maggiore

Dit zijn de populairste plaatsen in de regio van Lago Maggiore.

Vakantiehuizen aan de Lago Maggiore

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Lago Maggiore
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lago Maggiore
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lago Maggiore
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over het Lago Maggiore

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over het meer Lago Maggiore.

Alle artikelen over deze regio

De mooiste bezienswaardigheden rondom het Lago Maggiore in Italië

De bezienswaardigheden rondom het Lago Maggiore lijken ontelbaar, maar toch zijn er enkele die je zeker niet mag missen. Een daarvan is Arona, de geboorteplaats van een zestiende-eeuwse heilige en een dramatisch op de rotsen geplaatst klooster dat alleen via een wenteltrap bereikbaar is. Ook Stresa behoort tot de belangrijkste tips. Vanaf dit stadje kun je ook de kabelbaan naar de Monte Mottarone nemen. Ook de Borromeïsche Eilanden nodigen uit. Hier bouwden de rijken vroeger hun luxe villa’s, waarbij niet zelden een botanische tuin werd aangelegd.

Over de grens: een kijkje nemen in Zwitserland

Wanneer je het Lago Maggiore op een kaart opzoekt, zie je dat zijn noordelijke deel in Zwitserland is gelegen. Breng je aan het Lago Maggiore je vakantie door, dan kun je aan je verblijf dus een extra internationaal tintje geven. Vooral Locarno en Ascona worden als belangrijke bezienswaardigheden aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore gezien. Locarno is de zonnigste stad van Zwitserland en is ook rijk aan mediterrane begroeiing zoals palmbomen. Ascona bevindt zich in een inham van het meer en is de laagst gelegen stad van heel Zwitserland.

Het Lago Maggiore in Italië: een bron van waterpret

Wie tijdens zijn vakantie niet graag stilzit, voelt zich aan het Lago Maggiore in Italië als een vis in het water. Niet alleen kun je hier naar hartenlust zwemmen en van watersporten als zeilen en windsurfen genieten; dankzij de hoge waterkwaliteit zijn zelfs duikers over deze bestemming te spreken. Wandelen, fietsen en mountainbiken zijn rondom het meer geliefde bezigheden. Veel mountainbikers gaan in het Parco Nazionale della Val Grande de uitdaging aan met de steile bergen en diepe dalen. Ondertussen spot je misschien wel wilde dieren!

De reis naar en het verblijf aan Italiës tweede grootste meer

Wie aan het Lago Maggiore zijn vakantie doorbrengt, weet zijn batterij weer helemaal op te laden. Een camping is volgens velen een ideale uitvalsbasis om deze omgeving te ontdekken. Rondom het meer liggen tientallen campings. Je vindt hier enkele van Italiës mooiste kampeerlocaties. Ook een hotel, vakantiehuis en agriturismo zijn geliefde accommodaties. Je bereikt het Lago Maggiore in Italië per auto (vanaf Utrecht 1000 kilometer) of per vliegtuig. In dat laatste geval vlieg je op Milaan en reis je per trein of huurauto verder.