Een bijzonder stukje Italië leren kennen

Duizenden kerken, meer dan honderd kastelen en groene heuvellandschappen: de vergelijking met Toscane komt niet uit de lucht vallen, maar toch doen we De Marken daarmee tekort. De regio heeft zijn eigen karakter, dat je enkel kunt leren kennen middels een rondreis. Een rondreis die je langs een kustlijn vol zand- en kiezelstranden zal leiden, maar ook langs kilometerslange olijf- en wijngaarden en berglandschappen die wandelaars en mountainbikers het ultieme vermaak bieden. Verblijf in deze Italiaanse regio in een vakantiehuis of agriturismo en ontdek alles op jouw tempo.

Vakantiehuizen in Le Marche

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

La Marche
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
La Marche
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
La Marche
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Le Marche

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Le Marche.

Alle artikelen over deze regio

De cultuurschatten van Le Marche

Wie aan de Marken in Italië denkt, denkt direct aan de overvloed aan natuur. En alhoewel je niet om al dat groen heen kunt, is Le Marche ook rijk aan cultuurschatten. Aan musea en monumenten bestaat hier geen gebruik. Steden en dorpen binnen deze regio stammen reeds uit de Middeleeuwen en hebben elk een uniek karakter. Bezoek tijdens je vakantie in De Marken zeker Pesaro met zijn Romeinse opgravingen, universiteitsstad Urbino, havenstad Ancona aan de voet van de Monte Conero en bedevaartsoord Loreto, die jaarlijks door miljoenen pelgrims wordt bezocht.

Riviera del Conero en Spiaggia Urbani

Behalve voor de bezienswaardigheden komen de meeste bezoekers van De Marken in Italië ook voor de prachtige stranden van de regio. De allermooiste vind je ten zuiden van regiohoofdstad Ancona, langs de Riviera del Conero. Het meest geliefde strand is Spiaggia Urbani bij de plaats Sirolo. Het zand is wit en het water felblauw. Omdat het strand langzaam afloopt in zee, behoort Spiaggia Urbani ook tot de tips voor vakantiegangers met (kleine) kinderen. In het kleine centrumpje van Sirolo geniet je tussen de middag in een van de vele knusse trattoria’s.

Natuurlijke zwembaden

Voor wie erin geïnteresseerd is, biedt Le Marche meer plekken om te zwemmen. Zeker wanneer je in de zomermaanden de drukte aan de kust wilt vermijden, zijn de in het binnenland gelegen natuurlijke zwembaden een aanrader. Niet alleen is het hier in de warme zomermaanden heerlijk afkoelen, de watervallen en kloven vormen ook nog eens bezienswaardigheden op zich. Zet koers naar de poelen van Cagli, de poelen van Auro of strijk neer aan het meer van Fiastra.

Op vakantie naar De Marken

Zie jij Le Marche wel zitten als jouw volgende vakantiebestemming? Vanuit Nederland kun je met Transavia of KLM naar Bologna vliegen en vervolgens per huurauto verder reizen. Vluchten vertrekken vanaf Eindhoven of Amsterdam. Met Ryanair kun je vanuit Weeze naar Bologna, Ancona of Pescara vliegen. De vliegtijd bedraagt een uur en drie kwartier. Dankzij het aangename klimaat in deze regio loopt de zomer door tot eind september. Ook in het voorjaar wordt het al vroeg warm. Het beperken van je vakantie tot het hoogseizoen is dus niet nodig.