Tot en met 13 november 2010 exposeert Gesine Arps solo bij Il Sogno in Amerongen. Zij neemt ons mee op reis naar een fantastische wereld, een wereld van gedroomde landschappen, waarin eigenaardige en sympathieke figuren leven, die een eigen tijd en een eigen ruimte bewonen. Kleur, met levendige en intense tonen, speelt de hoofdrol in haar werk. Vaak naast goud en zilver, die gewicht aan de materie ontnemen en een luchtige, poëtische dimensie creëren. In haar gedroomde reizen ontbreekt nooit een sterke positieve kracht. De energie die Gesine op magische wijze over kan brengen, door haar aanstekelijke lach, haar levendige ogen, haar levenslust en haar werken.

Gesine komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar haar werk is sterk verbonden met Le Marche, de Italiaanse provincie waar zij al meer dan 20 jaar werkt en woont. Le Marche is een gebied met een groot cultureel verleden. Een traditie en energie waaruit Gesine haar inspiratie put voor al haar werken. Le Marche, Gesine en Beato Angelico…wat heeft Gesine met deze schilder van de Renaissance gemeen? De vrolijke lichtheid van de schilderijen, het gebruik van goud en zilver (typische stilistische verwijzingen naar het schildererfgoed van Siena in 1300) en, tegelijkertijd, het zich beperken tot de essentie der dingen. De zwevende engels van Beato Angelico en de reële en tijdloze figuren van Gesine, als geesten, verlichte lichamen. Gesine is totaal doordrenkt van de geest van het land dat haar verwelkomd heeft.

De expositie is tot en met 13 november 2010 te zien bij: Il Sogno, Overstraat 22, Amerongen. Open: vrij en zat 10-17 uur en op afspraak. www.ilsogno.eu.