Salone dell’Opera editie 2010: zaterdag 9 oktober in Amerongen!

‘Een opera-route door het pittoreske dorpje Amerongen, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Jonge talentvolle zangers brengen opera-acts in de woonkamers en tuinen van monumentale panden waarbij zij op energieke, frisse en uitdagende wijze het publiek meenemen in de wereld van opera: Salone dell’Opera!’


Stichting Salone dell’Opera organiseert jaarlijks in het begin van oktober een opera-route door de historische kern van Amerongen in samenwerking met zangers en musici van conservatoria die in hun bachelor- of masterfase zitten of net zijn afgestudeerd en die allen affiniteit hebben met opera en acteren. Zij brengen een uiteenlopend opera-repertoire en voeren je mee langs verschillende verhaallijnen en diverse karakters. Je zult stemmen in verschillende stadia van ontwikkeling horen die allen hun eigen schoonheid en identiteit hebben. Wellicht dat je hier de operasterren van de toekomst hoort!

De opera-acts vinden plaats in diverse huiskamers en tuinen van monumentale panden van mensen die daarvoor hun huis open hebben gesteld. De zangers en musici hebben de operastukken die zij ten gehore brengen gegoten in hun eigen verhaallijn en regie, waarbij zij de locatie als decor gebruiken, met als resultaat verrassende acts. Het publiek loopt in groepen een aangegeven route en ziet gedurende de middag vijf opera-acts. Aan het einde van de dag komen zowel publiek als musici, vrijwilligers en organisatie samen voor een afsluitend  optreden en bieden we de mogelijkheid na te praten en te genieten van de bijzondere route onder het genot van een drankje.

Salone dell’Opera is zowel voor liefhebbers van opera en klassieke muziek als voor mensen die daar op een speelse manier kennis mee willen maken (ook geschikt voor kinderen!).
Kijk voor meer informatie op www.salonedellopera.nl.