Jorg en CarolienCarolien Lolkema en Jorg Arends bestieren midden in de oude dorpskern van Amerongen een galerie en boekhandel volledig gericht op Italie, Art Options – Il Sogno genaamd. Exposities van Italiaanse en Nederlandse kunstenaars die zich laten inspireren door Italie maken van de winkel een lust voor het oog.

Italiaanse literatuur, kookboeken, etc.De mooie oude boekenkasten staan vol met een hele complete collectie literatuur over en uit Italie en Italiaanse kunst-, reis- en kookboeken. Tafels vol Italiaanse producten doen je watertanden. Maandelijks worden er verschillende evenementen georganiseerd, wat leuke extra redenen zijn om Il Sogno een keer te bezoeken.

Il SognoOp zaterdag 1 april a.s. staat de opening van de expositie ‘Figuratieve Contrasten VIII – Kunst uit Nederland en Italie’ op het programma. Ook vindt er zo’n vier keer per jaar op een zondagmiddag een gezellige proeverij plaats waarvoor je je via de site van Il Sogno kan intekenen. Bij mooi weer kan je zelfs met een door Carolien en Jorg persoonlijk samengestelde picknickmand vol zelfgemaakte Italiaanse lekkernijen de uiterwaarden intrekken. Als dat geen vakantiegevoel in eigen land is!

Art Options – Il Sogno, Overstraat 22, Amerongen, 0343-454700