Italië staat bekend om de prachtige natuur en stranden, de gastronomische keuken, de architectuur en de geschiedenis. Iedereen kent natuurlijk het Colosseum, het Pantheon en de Trevi-fontein in Rome. Of Pisa met de beroemde scheve toren. Maar voor literatuur fans is er veel meer. Zo is Verona bijvoorbeeld (naast de legendarische openlucht opera’s) vooral bekend geworden door Shakespeare die er de setting voor de klassieker Romeo en Juliet van heeft gemaakt. Het nabij gelegen Venetie heeft natuurlijk Casanova. Ook Toscane heeft een rijke literaire historie; Lucca met Pinocchio en Fiesole met Room with a view.

Het Casa di Giulietta, is naar men zegt echte huis van Juliet, waar de befaamde balkonscene zich af heeft gespeeld. De kleine binnenplaats is altijd bomvol met romantici die de scene proberen na te doen. Ben je er toevallig in het midden van september, dan vindt het Compleanno di Giulietta (verjaardag van Juliet) plaats; een feest dat elk jaar weer terugkeert en een werkelijk genot is voor met name koppels. 50 Paren hebben dan de kans om mee te doen aan een uitdagende speurtocht die langs schitterende historische plekken van de stad loopt. Voor het winnende koppel ligt er een prijs te wachten. Zelfs al ben je niet één van de 50 paren, dan nog is er veel te zien tijdens het festival: denk aan de kleurrijke parades, de braderie, feesten in het thema van literatuur, het heerlijke eten en lekkere drankjes.

Ben je toevallig in Rome wanneer het Internationaal Literatuur Festival plaatsvindt, dan is dit zeker een bezoek waard. Elk jaar heeft het festival een ander thema, vaak een bepaalde belangrijke periode uit de literatuur en de toegang tot het festival is gratis. Voor boeken liefhebbers is het ook leuk om Rome door de ogen van de Da Vinci Code te zien, hiervoor vind je veel tips op internet.

Leer op een originele manier Italiaans met ESL
Ben je gefacineerd geraakt door de Italiaanse taal en cultuur en wil je jezelf helemaal onderdompelen, kies dan voor één van de taalreizen van ESL. Italiaans leren in Italië is dé manier om op een authentieke wijze niet alleen de taal zelf te leren, maar ook het echte Italiaanse leven van alledag te ervaren en jezelf voor een paar weken Italiaans te voelen.