Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Sanremo, het Idols van Italie

Op 27 en 28 februari en 2,3 en 4 maart 2006 wordt het 56ste Festival della Canzone Italiana gehouden in Sanremo aan de Ligurische kust. Het wereldberoemde festival is in Italie een ware mediahype en veel belangrijker dan het Eurovisie songfestival. Het is een wedstrijd van het Italiaanse lied, waarin onbekende en bekendere zangers in verschillende categorieën strijden. Het festival werd eerder al gewonnen door Eros Ramazotti en Laura Pausini, dit betekende voor beiden de start van een internationale carrière.Eigenlijk is het festival een soort Idols. In vier voorrondes worden kandidaten geselecteerd die op 4 maart in de finale door middel van televoting strijden om de titel “Zanger(es) van het jaar”. Het is voornamelijk een enorm mediaspektakel van de RAI, die graag beroemdheden en modellen uit de hele wereld uitnodigt en laat presenteren om meer internationale allure aan het festival te geven. De Italianen betalen dan ook grof om bij een van de avonden aanwezig te kunnen zijn. Kaartjes zijn te krijgen vanaf 85 Euro en de prijzen lopen op tot maarliefst 1200 Euro voor eerste rang tijdens de finale!

In alle kranten en roddelbladen van Italie zijn de speculaties al goed op gang gekomen over het Vip-gehalte van het komende festival. Er gaan geruchten dat Eros en Anastacia gaan optreden met hun hit ‘I belong to you’. Ook de andere drie “Azen” van de Italiaanse muziek (zoals Ramazotti, Pausini, Bocelli en Zucchero genoemd worden door hun grote internationale succes) zullen hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn. Als andere Italiaanse supersterren worden de actrice Monica Bellucci en de voetballer Totti getipt (zie beide foto's). Verder hoopt men Madonna, Paul Newman en Stevie Wonder te verwelkomen. We houden je op de hoogte…