Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Italiaanse kanshebber voor een Oscar

De Italiaanse kaskraker ‘La Bestia nel Cuore’ gaat het op 5 maart a.s. tijdens de Oscaruitreiking onder andere opnemen tegen het Nederlands-Palestijnse ‘Paradise Now’ in de categorie Beste Buitenlandse Film.‘Don’t Tell’ zoals de Engelse versie van de film gaat heten, is eigenlijk de tweede keus van Italie. Eerder werd de Italiaanse film ‘Private’ van Saverio Costanzo door The Academy geweigerd omdat in de film te veel Hebreeuws en Arabisch wordt gesproken. ‘La Bestia nel Cuore’ kreeg toen haar kans. Niet voor niets bleek na de nominatie van afgelopen week.

De mooie film van Christina Comencini (1956) is gebaseerd op haar gelijknamige boek en is net als de Nederlandse inzending zeker geen feel good movie. Het zware hoofdonderwerp van de film is incest. Daarnaast wordt het leven van de alle hoofdrolspelers ook nog eens door verschillende relatieproblemen bemoeilijkt. Toch eindigt de film gelukkig positief en hou je er geen bedrukt gevoel aan over.

Hoofdpersoon Sabina woont in een geweldig appartement in Rome, heeft een leuke vent, een leuke baan, een hele goede vriendin waar ze alles mee kan bespreken en een leuke bazin. Eigenlijk heeft ze alles goed voor elkaar en wil ze wel een kindje… Dat zijn de eerste idyllische tien minuten van de film, maar al snel verstoort een nachtmerrie over haar jeugd de gemoedsrust.

De film heeft naast mooie beelden en een gevoelige verfilming een hele sterke cast. De twee mannelijke hoofdrolspelers kennen velen van jullie al uit ‘La Meglio Gioventu’: de mooie man Alessio Boni en de serieuze Luigi Lo Cascio, beide grote sterren in Italie. De hoofdrolspeelster Giovannia Mezzogiorno kreeg in 2005 tijdens het filmfestival van Venetie al een Gouden Leeuw voor beste actrice voor haar rol. Ook won de film al vijf andere Italiaanse en internationale filmprijzen.

Nu maar hopen dat ze gaan winnen, want dan weten we zeker dat de film ook in Nederland te zien zal zijn!