Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Il postino

Il Postino is een van de meest besproken Italiaanse films van de afgelopen jaren. Een mooi eiland, een romantische dichter, een voluptueuze dame en een simpele postbode. Ingrediënten voor een luchtige Cyrano de Bergerac-achtige feel good movie. Daar lag in elk geval vrijwel altijd de nadruk op bij promotie van de film. Als je Il Postino werkelijk goed bekijkt en je een beetje in de achtergronden verdiept, blijkt de film opeens niet meer zo licht en luchtig.

Op een klein eilandje voor de Italiaanse kust komt tijdelijk de Chileense dichter Pablo Neruda wonen, omdat hij uit zijn thuisland verbannen is. De verlegen Mario, die nog bij zijn vader woont en nog nooit eerder een baan heeft gehad, wordt aangenomen als postbode voor de dichter. Tijdens de bezoekjes van Mario aan Pablo Neruda ontstaat een bijzondere vriendschap.

De film is gebaseerd op enkele feiten uit het leven van de dichter Pablo Neruda die in 1971 de Nobelprijs voor de literatuur kreeg. De bekende Italiaanse acteur Massimo Troisi kreeg aan het begin van de opnames voor de film een hartaanval en stierf de dag na de laatste opnames op 41-jarige leeftijd. Deze informatie en het trieste einde maken van Il Postino een zeer indrukwekkende film. De kalme scènes en de mooie natuur versterken de grote indruk die deze film kan maken.

De film is opgenomen op twee verschillende eilandjes voor de Italiaanse kust. Procida, een eiland in de golf van Napels, is een zeer geliefde filmlocatie. Meer dan 25 films werden er opgenomen, waarvan Il Postino en The Talented Mr. Ripley internationaal de bekendste zijn. De Osteria van Beatrice is te vinden in de haven van Corricella. Het andere eilandje is Salina, een van de Eolische eilanden (net als Stromboli). Salina ligt meer naar het zuiden, vlakbij Sicilie. Het huisje waar Pablo Neruda tijdens zijn verblijf in Italie heeft gewoond, bestaat echt en kan je vinden in Pollara.

Behalve de schitterende Italiaanse beelden is ook de muziek heel mooi. De componist Bacalov kreeg er dan ook een oscar voor. Het belangrijkste instrument van de muziek is de bandoneon en die geeft zo een sfeer, dat je je meteen in Zuid-Italie waant.

Klik hier en bestel de bekroonde muziek van Il Postino.