Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Het rijdende rugzakje

De eerste versie van de Fiat 500, de Topolino, werd al in 1936 gemaakt. Toen in 1975 op Sicilie de laatste Fiat 500 werd gemaakt, waren er ruim 3,5 miljoen geproduceerd. Het autootje is naast de Vespa waarschijnlijk het belangrijkste stijlicoon op de Italiaanse en internationale wegen.Na de reïncarnatie van de Beetle en de Mini wachten velen met smart op een nieuw rugzakje, zoals het autootje liefkozend genoemd wordt. In 2004 werd er al een verassend nieuw model geintroduceerd: de Fiat Trepiuno. Voor de Italiaans sprekenden onder ons: tre piu uno, oftewel 3 plus 1. In het leuke nieuwe model kunnen drie personen ruim zitten, maar naar wens kan voor korte ritten een vierde zitplek worden gecreeerd. Helaas is een definitieve bevestiging van productie nog steeds niet gegeven.

Voor wie niet wil wachten op de Trepiuno, is er een ander leuk speeltje, de Fiat 500 Barchetta. Dit schattige en grappige cabriootje, wat is gebaseerd op de vormen van de Fiat 500, wordt in Nederland verkocht door Ruuds Rugzakgarage. Echt een kijkje waard!