Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Een huis in Italie

Vele mensen die naar Italie verhuizen, worden geinspireerd door de mooie omgeving en de rust en voelen zich snel schrijver. Ze schrijven dan een boekje over hun nieuwe bestaan en het zoete leven in Italie. Niet alle resultaten zijn vervolgens het lezen waard. Gelukkig kan het ook andersom. Een echte schrijver vertrekt naar Italie en koopt daar een vervallen villa. Het boek dat daar uit ontstaat heeft dus de juiste ingredienten én de juiste persoon die het schrijft.Lisa St. Aubin de Teran is voornamelijk bekend door haar romans, maar kon haar belevenissen in Umbrie niet voor zich houden. Ze deelt de ervaringen van haar eerste jaar in Sant’Orsola graag met de lezer in het boek met de toepasselijke titel 'Een huis in Italie'. De passie voor Italie, de mooie villa en het hechte dorpsleven spat van elke bladzijde af en ze kan het nog mooi verwoorden ook. Natuurlijk blijft het een niemendalletje, een ideaal reisboekje, maar het is wel een juweeltje onder de ‘I’m about to buy a house in a foreign country’ boeken. (Dat was de openingszin van de moeder onder de ‘an italian experience writers’, Frances Mayes, die hiermee niet alleen haar bekende boek ‘Under the Tuscan sun’ begon, maar ook een nieuw genre).

Het is trouwens niet makkelijk om het schitterende huis eens te gaan bekijken, want waarschijnlijk is de naam van het dorpje veranderd. Als je geinteresseerd bent geraakt in haar en haar excentrieke gezin, kan je ze blijven volgen in haar andere boeken bijvoorbeeld ‘Memory maps’, waarin zij tal van andere landen en huizen aandoet. Haar bijzondere leven heeft haar nu trouwens naar Amsterdam gebracht, waar ze nu al een aantal jaren woont. Tenzij ze al weer verder getrokken is…

Haal hier het boek meteen in huis