Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De Italiaanse droom: een nieuw leven in Italie

Begin 2005 vertrok ik met mijn vriend Herman Peter (HP) naar Italie om daar een nieuw leven op te bouwen. Na nog geen vijf maanden openden wij midden in de schitterde regio Le Marche onze Bed & Breakfast Casa Fontana. In dit online magazine vertel ik over mijn nieuwe leven in het heerlijke land Italie.
Als locatie voor onze B&B en ons nieuwe leven hebben wij gekozen voor de nog vrij onbekende Italiaanse regio de Marken (Le Marche). Deze schitterende regio aan de oostkust heeft alles wat we van Italië verwachten. Eerst dachten we, zoals velen met ons, in Toscane onze droombestemming te hebben gevonden, maar helaas zijn de landhuizen in Toscane enorm duur geworden en zijn de schitterende stadjes soms iets te veel ingericht als openluchtmusea met straten vol ‘Prodotti Tipici”. Al blijft Toscane natuurlijk een geweldige regio, wij kregen het gevoel dat wij tussen deze gevestigde commercie niets meer zouden kunnen opbouwen.

Toen we verder gingen kijken was er al snel één andere regio die er uit sprong: Le Marche. Deze streek wordt ook wel “Italië in één regio” genoemd. Aan de kust zijn er prachtige zandstranden of indrukwekkende kliffen. Het midden wordt gekenmerkt door zacht glooiende heuvels met wijngaarden, olijfbomen of grote gele zonnebloemvelden. In het westen bieden de Apennijnen een ruiger landschap, met in het zuiden de hoge ‘Monti Sibillini’. Le Marche is een regio waar je in mei met een beetje geluk kunt skiën en een uur later op het strand kunt liggen. Vergeleken met de westerburen (Toscane en Umbrië) is het cultuurgoed in Le Marche wat beter te behappen en minder overspoeld door drommen toeristen.

Maar het fijnste van Le Marche vinden wij de gastvrijheid. Mensen nemen de tijd voor je en maken graag een babbeltje.‘Stranieri’ (buitenlanders) worden zeer hartelijk verwelkomd en men laat trots al het moois zien en al het lekkers proeven. Ook wij hopen onze gasten te laten genieten van het pure Italiaanse leven dat Le Marche nog volop te bieden heeft.