Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De gouden gids van Italie

In Italie kijk je nooit in de gouden gids. Je vraagt aan iemand die je vertrouwt of hij iemand kent die hij vertrouwt. Misschien kent diegene dan weer iemand anders die hij weer vertrouwt. Enzovoorts. Zo ontspint zich het netwerk van personen 'di fiducia'.Als je een timmerman zoekt in de pagine gialle (de gouden gids), dan staat niets deze man in de weg om jou meer te rekenen dan eigenlijk zou moeten. Maar als hij aangeraden is door iemand die hij en jij allebei kennen, dan zou hij het vertrouwen van zijn vriend schenden en hem een 'brutta figura' laten slaan.

Ga dus altijd als volgt te werk:
"Mario, vogliamo mangiare bene stasera. Conosci un ristorante di fiducia? (Mario, we willen vanavond goed eten. Ken je een 'restaurant van vertrouwen'?)
"Si! Vai da Igino, lui è molto bravo. Devi dirlo che siete amici miei."
(Jazeker, ga naar Igino, hij is een goede etc. etc. Je moet hem zeggen dat jullie vrienden van mij zijn.)
"Mario ha detto che si manga bene qui. Avete posto per due?"
(Mario heeft gezegd dat je hier lekker kunt eten. Hebben jullie plek voor 2 personen?)

Dit gaat natuurlijk ook op voor loodgieters, garages, metselaars, wijnboeren, slagers, etc. Als jouw persoon di fiducia niemand kent die je zoekt, dan kent hij altijd wel weer iemand die iemand anders kent en die persoon wordt dan altijd bij een glaasje wijn aan je geintroduceerd. Zo krijg je er zelf ook weer nieuwe vrienden bij!