Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Casanova als geliefd hoofdpersoon van film en boek

De grote Hollywood productie 'Casanova' heeft een tijdje geleden de wereldberoemde Italiaanse rokkenjager weer even vol in de aandacht gezet. Hij is dan ook een dankbaar onderwerp voor vele romantische en avontuurlijk boeken en films. Stel je voor dat een Nederlandse Jacob Nieuwenhuizen ook zo’n actief liefdesleven had gehad in de 18e eeuw, dan zou de naam Nieuwenhuizen nu ook internationaal synoniem staan voor vrouwenversierder. Die arme Italianen die Casanova heten…Giacomo Casanova was een avonturier uit Venetie die de hele wereld rondreisde en in zijn memoires al zijn avonturen en liefdes beschreef. De duizenden bladzijden die een interessant tijdsbeeld geven zijn vaak bestudeerd en de algemene conclusie is dat hij wel een beetje fantasie had, maar toch echt het meeste werkelijk had meegemaakt. Het enorme aantal bladzijdes en details over Casanova’s leven inspireert vele schrijvers tot het vertellen van zijn verhalen en van het verhaal van hoofdpersonen uit zijn leven. Het mooie boek van ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin beschrijft bijvoorbeeld het leven van zijn ‘eerste liefde’ Lucia. Natuurlijk lopen hier de feiten uit Casanova’s leven en Japins fantasie door elkaar heen.

Als je de recente film 'Casanova' hebt gezien, denk dan niet dat je alles over deze legende weet. De film kan je beter bekijken voor de schitterende beelden van Venetie, dan voor een compleet beeld van de veelzijdige persoon Casanova. 'Een schitterend gebrek' is een bijzonder boek wat je nieuwsgieriger laat worden naar deze persoon. Gelukkig is er daarna nog veel meer te bekijken en te lezen, zoals 'De gravin van Parma' van Sandor Marai en 'Il Casanova' van Fellini.


Klik hier en haal het boek meteen in huis