Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Rode wijn houdt je jong

Als je je op het platteland van Italie begeeft, zal je je snel afvragen hoe die oudjes toch zo fit blijven. De clichés dat ouderen van dagen in Italie vrijwel geen tanden hebben, de vrouwen altijd schorten en hoofddoekjes dragen en de mannen veel tijd besteden op een bankje op het dorpsplein, zijn allemaal waar. Maar waar men het minder vaak over heeft is dat de oudere mensen, als het maar enigszins mogelijk is, blijven doorwerken tot ze er bij neervallen.

Zo heeft vorige zomer een fitte 75+er onze weg aangelegd, drie maanden later overleed hij plotseling aan een hartaanval. Ook onze bakker behoort tot dezelfde leeftijdscategorie. Toch staat hij elke ochtend om 4 uur in de bakkerij en om 8 uur in de stal. ’s Middags zien wij hem dan vaak zwoegen op het land, zomers met ontbloot bovenlijf waardoor zijn 75 jaar oude sixpack wordt onthult. Hoe blijven deze Italiaanse oudjes toch zo fit?Volgens het Italiaanse ANP (ANSA) heeft een Italiaans onderzoek een nieuw geheim aan het licht gebracht. Al eerder werd rode wijn bejubeld om goede bijwerkingen voor het hart, de afbraak van de Alzheimermolecule, het verkleinen van de kans op diabetes, etc. Nu is er door onderzoek op tropische vissen ontdekt dat een stof uit rode wijn, resveratrol, de veroudering vertraagd en je vitaler laat voelen. Een zeer welkome bijkomstigheid van de stof is dat de spierstructuur en dus wellicht de huid strakker blijft. Een leven lang in de zon en misschien toch minder rimpels!

Ook een dieet vol vitaminen, zoals de verse groenten uit de groentetuin en anti-oxidanten, die bijvoorbeeld veel in tomaten zitten, schijnt je fit te houden en de levensverwachting te verhogen. Als je dan ook nog de positieve eigenschappen van olijfolie ten opzichte van de dierlijke vetten van boter in acht neemt, lijkt het hele mediterrane dieet perfect om je op je oude dag fit te houden. Zo kan je dus extra lang genieten van ‘La dolce Vita’.