Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De Fiorentina mag weer

Vol trots bieden de restaurants sinds eind vorig jaar weer de Bistecca Fiorentina aan. De Italiaanse versie van de T-bone steak is lange tijd verboden geweest in verband met BSE. In het midden van het bot zit namelijk altijd een stukje merg. Na vijf jaar is de Fiorentina weer terug op de kaart en geniet Italie er weer net zo van als voorheen.De Fiorentina wordt geserveerd van het Chianina rund, één van de drie toprunderrassen van Italie. Op de menukaart lijkt de Fiorentina vaak het voordeligst, maar pas op: je betaald per ons! Omdat de Fiorentina tenminste 3 cm dik moet zijn om goed bereid te kunnen worden, kom je vaak al snel op minstens 800 gram uit. Dit weekend hebben wij dan ook één Fiorentina met z'n vieren als secondo gegeten. Geen saus, maar heerlijk naturel met alleen een beetje olijfolie en zeezout. Het keukenpersoneel liep uit om te zien hoe wij er van genoten en er werd zelfs een echtheidscertificaat getoond om de bijzondere aard van dit product te onderstrepen.