Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De beste restaurants van Rome

In Rome hoef je niet te zoeken naar restaurants. Ze zijn overal! Op iedere straathoek vind je makkelijk een kleine en goedkope, maar goddelijke trattoria, osteria of ristorante. De prijzen zijn heel schappelijk en de kwaliteit is goed. Als je dat wenst, kan je natuurlijk ook kiezen uit restaurants met een Michelin-ster of die gerund worden door wereldberoemde chefs. Het is moeilijk om slecht te eten in Rome. Iedereen doet het dan ook vaak en veel. Wees dan ook niet verbaasd als je een paar millimeter verwijderd zit van andere gasten, of zelfs een lange tafel moet delen met vreemden; dit is vrij normaal in kleine informele eetgelegenheden, en maakt de culinaire ervaring veel socialer! Dus boek snel vliegtickets naar Rome en verwen je smaakpapillen met 5-sterren cuisine of een recht-toe-recht-aan hemelse pizza… wat je ook wenst, Rome heeft het allemaal! Lees verder voor de beste restaurant adresjes van Rome.

Dar Poeta

Adres: Vicolo del Bologna 45, Trastevere

Voor geweldige pizza rijden de Romeinen vanuit de andere kant van de stad naar dit begrip in de buurt, dat verscholen ligt in een klein straatje in Trastevere. Misschien komt het wel door het deeg; het is gemaakt van een geheime mix van meelsoorten die erom bekend staat dat het makkelijker te verteren is dan die van de concurrent. Ze verkopen zowel pizza’s met een dunne knapperige bodem als Napolitaanse pizza’s met een dikke bodem, en ze bieden een ruime keuze aan soorten beleg.  Als toetje hebben ze de idioot lekkere calzone met Nutella chocolade-hazelnootpasta en ricotta, dus zorg ervoor dat u een gaatje overhoudt om er een naar binnen te proppen! De bediening door de eigenaren en het vriendelijke personeel doet u glimlachen!

Gusto Osteria

Adres: Via della Frezza 16, Spagna

Bij deze vestiging van restaurantketen Gusto kunt u de reguliere osteria-kost krijgen, maar waarom zou u? Het mooie aan deze plek is waar het in uitblinkt: hun eigen versie van het cichetti concept, een soort van Italiaanse tapas die afkomstig is van de eerbiedwaardige barretjes in Venetië. Ga hier naar de bar (de enige plek waar deze service wordt geboden) en proef zo’n beetje alles wat op de menukaart staat maar dan in snack-formaat, voor 2 tot 4 euro. Velen zullen als eerste een keuze maken uit de ongelooflijke selectie van 400 kazen die in de kelder ligt, om na de verschillende soorten fritti (gefrituurde hapjes) geproefd te hebben door te gaan naar de pasta’s zoals spaghetti geserveerd met schapenmelk en paprika. U kunt zelfs genieten van minitoetjes: door de kleine porties krijgt u het gevoel dat u zich uitstekend kunt beheersen.

Panattoni

Adres: Viale Trastevere 53-57

Trastevere Panattoni is zo levendig als wat, ondanks dat het vanwege de marmeren tafeltjes ook wel “het mortuarium” wordt genoemd. Elke avond is het er afgeladen, en er worden op topsnelheid knapperige pizza’s geserveerd die uit de houtgestookte ovens komen. De gebakken voorgerechten, zoals de heerlijke baccalà, zijn licht en smakelijk. Panattoni is tot na middernacht open, wat erg handig is als u in de buurt eerst een theater of bioscoop bezoekt.

Primo

Adres: Via Del Pigneto 46

Pigneto Primo is een modern Italiaans restaurant waar lokale ingrediënten en vereenvoudigde kooktechnieken de boventoon voeren. Jonge en hippe mensen drinken hier van de 250 verschillende wijnen terwijl ze snoepen van handgesneden prosciutto, ansjovis-en-broccoli gratin en salades met geitenkaas en radicchio. De pasta’s op de menukaart zijn onder andere gnocchi met zeevruchten, citroen en tijm, en lange pasta met artisjokken en gedroogde mulkuit. Hoofdgerechten met zeevis, zoals de schorpioenvis met zeevruchten en gebakken polenta of gegrilde inktvis, zijn ook goede keuzes. Liefhebbers van vleesgerechten kunnen hun tanden zetten in de eendenborstfilet, gesneden biefstuk of gestoofde konijn met wilde venkel en ‘zure’ tomaten. De nagerechten zijn erg lekker, wel redelijk standaard, dus we raden aan om in plaats daarvan te treuzelen met de digestivi. De naam “Primo” verwijst naar de belangrijkste ingrediënten waar de menukaart op is gebaseerd, maar het zou net zo goed kunnen slaan op het mensen kijken, waarvoor u hier op de eerste rij zit!

Tram Tram

Adres: Via dei Reti 44/46, San Lorenzo

Deze bruisende trattoria zit meestal gezellig vol met hongerige Romeinen. De naam verwijst naar de tramsporen die zich buiten bevinden, maar het zou ook betrekking kunnen hebben op de grootte van het restaurant, omdat het erg smal is en vaak tot de nok toe gevuld is. Bij warm weer staat er een ‘wagon’ met tafels naast het trottoir. De keuken is geïnspireerd op de geboorteplaats van de chef-kok in de regio Apulië. U zult zien dat de nadruk ligt op zeevis en groenten, zoals garnalen met saffraan en gebakken groenten, en ook pasta’s in allerlei soorten en maten. Probeer de handgemaakte orecchiette met mosselen en broccoli.

Trattoria Monti

Adres: Via di San Vito 13

Niet ver van de Santa Maria Maggiore ligt Monti, een van de meest betrouwbare en redelijk geprijsde trattoria’s van de stad waar de keuken van Le Marches centraal staat, een streek ten noordoosten van Rome. Er zijn verbazingwekkend genoeg maar weinig restaurants die gespecialiseerd zijn in deze bescheiden gerechten, vooral als u bedenkt dat er meer mensen uit Le Marche in Rome wonen dan dat er in de gehele regio Le Marche zelf wonen. Het eten dat wordt opgediend door de familie Camerucci is stevig en simpel, met verschillende soorten geroosterd vlees en wild en een selectie van voornamelijk vegetarische timbaaltjes en soufflés die per seizoen verschillen. De regionale gerechten met konijn zijn erg geliefd en de timbalo di coniglio con patate (stoofschotel met konijn en aardappelen) is daarop geen uitzondering.

Sapori Del Lord Byron

Giuseppe De Notaris, 5

Een geweldige plek om een aanzoek te doen of gewoon te genieten van een romantische avond is Sapori del Lord Byron. Het is een adembenemend etablissement in het Hotel Lord Byron, waar ook nog eens toevallig de beste Italiaanse keuken van de stad wordt geserveerd. Het decor is net zo romantisch als de hele ambiance; witte rasters en gedurfde Italiaanse kleuren worden gemarkeerd met vele bossen verse bloemen. Het restaurant is te vinden in een hotel van de keten Relais & Châteaux, en huist in een Art Deco villa op een heuveltop in de woonwijk Parioli aan de rand van het park de Villa Borghese, waar zich veel ambassades en exclusieve herenhuizen bevinden.

La Pergola

Adres: Via Alberto Cadlolo 101

Culinaire critici kunnen het nooit eens worden over wat het beste restaurant van Rome is. Zij die wat veeleisender zijn hebben besloten dat La Pergola in het Cavalieri Hilton, dat bij nacht vanaf de top van de Monte Mario een panoramisch uitzicht biedt, een nogal verbluffende indruk maakt. De kijk op de Mediterraanse keuken van de getalenteerde chef-koks is subliem en de omgeving kan niet beter.

Imàgo - Hotel Hassler

Adres: Piazza della Trinità dei Monti 6

Dit is ‘het dak van Rome’. Het prachtige panorama van het Antieke Rome dat vanuit dit hotel, dat zich bovenaan de Spaanse Trappen bevindt, kan worden aanschouwd is reden genoeg om hier te gaan eten. De keuken is ook voortreffelijk, en is de creatie van een briljante jonge chef-kok die de wereld afstruint voor inspiratie. Zelfs de voormalige Italiaanse politieke leider Silvio Berlusconi wordt hier regelmatig gespot terwijl hij zich tegoed doet aan zijn favoriete gerecht van fazantenravioli met truffels.

Quinzi & Gabrieli

Adres: Via delle Coppelle 5-6

Deze eetgelegenheid, die zich in het hartje van Rome bevindt en in een gerestaureerd en elegant gebouw zit dat dateert uit de 14e eeuw, serveert de beste en verste zeevis. De vis wordt eenvoudig bereid en opgediend maar smaakt goddelijk. U kunt hier alles verwachten, van diepzeegarnalen tot zee-egels en inktvis. De filosofie van het restaurant is de verschillende smaken van versgevangen vis te respecteren en te versterken. Om dit te bereiken worden de beste ingrediënten uit de Mediterraanse culinaire tradities gebruikt, zoals extra virgin olijfolie gemaakt van Taggiasche olijven, Amalfi citroenen, Tropea uien en boven alles, vis uit de zee, zoals Siciliaanse tonijn of kleine kreeftjes uit Sardinië.