Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Caffe Tasso op het plein van Bergamo

Het beroemde taartje van Bergamo is de Polentina en die eet je het beste op het terras van het net zo beroemde Caffe Tasso op het Piazza Vecchia. Het mooie taartje, dat inderdaad lijkt op een schepje polenta, wat ze hier in Noord-Italië zo vaak eten, is mierzoet, maar heerlijk. Op de vele andere adressen waar je dit taartje kan eten, blijft het helaas bij mierzoet, neem dus wel de echte!

Bar en Pasticceria Tasso is ook een Ristorante en op hun menu staat iets heel interessants: het Menu Turistico. Normaal moet je dit natuurlijk vermijden, maar hier is het een perfecte kans om dé beroemde specialiteiten van Bergamo in één keer te proeven, op het beste terras van de stad, voor een klein prijsje. Je krijgt niet alleen een heerlijk glas wijn en een lekkere espresso na, met een andere lokale taart, maar ook de twee meest bestelde gerechten van de stad: de lokale gevulde pasta 'casoncelli' en daarna polenta met lokale kaas en worst. Heel culinair Bergamo aan je voeten voor 15 euro!