Een oase van rust, maar alle hotspots van Noord-Italië binnen handbereik

Het Iseomeer, door Italianen Lago d’Iseo genoemd, ligt precies tussen het Gardameer en het Comomeer in. Het groenblauwe meer wordt omringd door eveneens groene heuvels die zich laten sieren door middeleeuwse dorpjes en wijngaarden. Vooral aan de zuidkant van het meer worden druiven van werelds kaliber geteeld. Vier je aan het Iseomeer je vakantie, dan bevind je je tevens op een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in Noord-Italië. Stilzitten hoef je hier geen seconde, tenzij je dat wenst!

Populaire plaatsen aan het Iseomeer

Vakantiehuizen aan het Iseomeer

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Iseomeer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Iseomeer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Iseomeer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over het Iseomeer

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over het Iseomeer.

Alle artikelen over deze regio

Monte Isola

Vier je aan het Iseomeer je vakantie, dan ben je op dé plek om even helemaal tot rust te komen. Vanaf je ligbedje aan het water heb je uitzicht op het groene eilandje Monte Isola, de thuisbasis van een vissersgemeenschap die daar verspreid over enkele authentieke dorpjes woont. Het is mogelijk om dit eilandje vanaf verschillende plekken aan de oever van het Iseomeer per veerboot te bezoeken. De dorpjes op Monte Isola hebben verrassend leuke restaurantjes, gelateria’s en (souvenir)winkeltjes. De ontspannen sfeer die hier heerst, voel je nóg beter dankzij het feit dat hier maar weinig toeristen komen.

Bezienswaardigheden rondom het Iseomeer in Italië

Rond het Iseomeer in Italië liggen ook enkele dorpjes en stadjes waar je kunt proeven van het authentieke leven dat dit deel van het land kenmerkt. Iseo stad is de grootste van allemaal. Het telt enkele eeuwenoude bezienswaardigheden en zijn promenade nodigt -zeker rond zonsondergang- uit tot een romantische wandeling. Ook het historische centrum van Lovere is de moeite van een bezoek meer dan waard. Vergeet tot slot ook Marone in een prachtige groene vallei niet. Ook hier tref je een mooie wandelpromenade.

Bestemming Iseomeer: een vakantie voor actievelingen

Het Iseomeer in Italië zal je als liefhebber van actieve vakanties een brede glimlach op je gezicht doen toveren. Behalve zwemmen kun je hier heerlijk zeilen en surfen en rondom het water zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Fervente wandelaars zetten koers naar Val Camonica, een vallei die ten noorden van het Iseomeer is gelegen. Hier doet niet alleen de natuur, maar ook ’s werelds grootste verzameling prehistorische rotstekeningen je verbazen. Gek op flora en fauna en dan vooral vogels? Schrijf dan natuurreservaat Le Torbiere op je lijstje.

Op naar de onbedorven gastvrijheid van Noord-Italië

Aan het Iseomeer vier je je vakantie op twee uur rijafstand van Milaan. De meeste reizigers boeken dan ook een vliegticket naar dit modewalhalla, om vervolgens nog anderhalf uur per trein of huurauto naar het Iseomeer te rijden. Ook is het mogelijk om op Verona te vliegen. Lago d’Iseo en het gebied eromheen gaan nooit vervelen. Volgens velen is een vakantiehuis of een zonnige plek op een van de campings de beste uitvalsbasis voor verkenningstochten rondom het meer, waar de Noord-Italiaanse gastvrijheid nog volop aanwezig is.