Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is natuurlijk niet zomaar zo. Waar veel mensen ervoor kiezen om in de zomermaanden naar dit veelzijdige land te vertrekken, is het ook zeker het overwegen waard in de wintermaanden. Van plan om in de winter naar Italië te gaan, voor een vakantie of misschien zelfs wel om te overwinteren? Dan is het goed om jezelf hierop voor te bereiden. Wij helpen je op weg en zetten hieronder vier tips op een rijtje.

Ga skiën

Ben je gek op wintersport en wil je in de winter naar Italië? Dit is een perfecte combinatie, want het land leent zich absoluut voor wintersport. Skiën in de Alpen of Dolomieten levert jou ongetwijfeld een onvergetelijke tijd op. Wintersportgebieden in Italië in de wintermaanden bieden vaak perfecte sneeuw en daarnaast ook een grote kans op zon. Dé ingrediënten voor een heerlijke skivakantie!

Ga je skiën in Italië, dan is het natuurlijk wel van belang dat je jezelf hierop voorbereid. Dit doe je door de juiste benodigdheden te verzamelen. Een slimme tip is ook om voor warme kleding te zorgen, want dit is onmisbaar als je een wintersportgebied bezoekt. Als je op zoek bent naar verwarmde kleding, neem dan een kijkje bij Comfort-Producten.

Zoek het zonnetje op

Italië staat bekend om de milde winters. Waar het land gebieden heeft die geschikt zijn voor skiën, is het in de winter ook mogelijk om de zon nog even lekker op te zoeken.In Italië zijn nog genoeg plaatsen te vinden met een prima temperatuur. Als je niet fan bent van kou en juist aan Nederlandse winterdagen wilt ontsnappen, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Zuiden van Italië. Denk bijvoorbeeld aan Sicilië, Sardinië of Bari. De temperatuur is hier in de wintermaanden gewoon rond de 15 graden.

Bezoek een stad

Bezoek een stad

Heb je altijd al een mooie Italiaanse stad willen bezoeken? Dan is het daar in de wintermaanden misschien wel het ideale moment voor! Ga je in de zomervakantie naar een toffe stad, dan kun je rekenen op veel drukte. In de wintermaanden is dit minder het geval. Zo heb je niet te maken met oneindig lange rijen bij bezienswaardigheden en is het mogelijk om optimaal van al het moois te genieten zonder te veel drukte. Qua steden heb je mogelijkheden genoeg. Denk aan bijzondere plaatsen als Rome, Venetië, Milaan, Florence of Napels. Verblijf je voor een langere tijd? Dan is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan meerdere steden.

Ga shoppen

Voor shopliefhebbers is er ook genoeg te doen in Italië, want in veel steden en dorpjes tref je een groot winkelaanbod aan. Waarom je in de winter echt even moet shoppen in Italië? Niet alleen omdat je dan geniet van unieke winkels, maar ook omdat de winter de tijd is van de uitverkoop. De prijzen zijn dan een stuk lager en je krijgt daardoor de kans om mooie deals te scoren. 

Deze tips helpen je erbij om een heerlijke tijd tegemoet te gaan in de winter in Italië. Het land is heel divers en biedt voor ieder wat wils. Of je nu voor een korte of langere tijd verblijft, ook in de winter is het een heerlijke bestemming om naartoe te gaan. Pak je koffer in op basis van het weerbericht van de locatie waar je naartoe reist. Ga je skiën, dan kun je niet zonder verwarmde kleding. Wil je juist de zon opzoeken? Dan heb je genoeg aan T-shirts en dunne jasjes!