Italië; wie wil er niet op vakantie? Land van de pizza en de pasta, van kleur en geschiedenis. Van vriendelijke mensen en liefelijke dorpjes. Van limoncello en heel veel ijs. En het land van sfeer, charme en gevoel. Er zijn een aantal dingen belangrijk wanneer je op vakantie gaat naar dit prachtland. En één daarvan is het vinden van een sfeervolle accommodatie. Hierdoor wordt je Italië ervaring nóg beter en fijner!

Maar hoe en waar vind je de meest sfeervolle accommodaties? Dit kan soms nog een hele zoektocht zijn. Laat ons je daarom helpen. Ben jij ook op zoek naar een knus, op en top Italiaans verblijf in Italië? Let hier dan op:

Details van de inrichting

Vaak maken die kleine details echt de sfeer van een huis. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald kleurgebruik, de aanwezigheid van bloemen en planten, kaarsen of sfeervolle verlichting. Een accommodatie voelt niet knus en gezellig wanneer er gebruik is gemaakt van Tl-licht of als er amper kleur aan te pas komt. Ook doen mooie foto’s en schilderijen het vaak goed en creëren tapijten, een kachel, kussentjes etc. tevens sfeer.

De locatie

Niet alleen de accommodatie zelf, maar ook de locatie waarin het ligt is bepalend voor de sfeer. Je vakantiehuis/woning kan nog zo sfeervol zijn van binnen en van buiten; als de omgeving deprimerend is dan drukt dat toch een stempel. Je wilt immers dat fijne gevoel vasthouden wanneer je de accommodatie uit loopt of uit het raam kijkt. Boek een vakantiewoning dus nooit puur met het oog op het huis zelf, maar kijk zeker ook naar de locatie…

Authenticiteit van de accommodatie

Als je naar Italië gaat, wil je ook het échte Italië beleven. En dat kan het beste wanneer je verblijft in een authentieke accommodatie, met typische kenmerken van de streek waar je op vakantie bent. Zoals bepaalde tegeltjes, ouderwetse balken, antieke meubels etc. Deze karakteristieke Italiaanse woningen stralen een en al sfeer uit. Je voelt je er meteen helemaal thuis.

Vaak zijn bijvoorbeeld agriturismo’s gerestaureerd met behoud van traditionele kenmerken en details. Je boekt deze boerderijwoningen tegenwoordig via tal van websites.

Ga je deze zomer nog op vakantie in Italië? Bekijk vooraf dan goed de maatregelen rondom het corona virus! Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Buitenruimte

Hoe gezellig is het om met z’n allen te dineren in een weelderige tuin, onder druiventrossen met led verlichting, omringt door geurende citroenbomen en met uitzicht over de heuvels? Juist! Je gaat naar Italië, dus het buitenleven is een belangrijk aspect. En dan vooral buiten eten; aan een lange, sfeervolle tafel, die vol staat met heerlijke hapjes. En natuurlijk flessen wijn.

De aanwezigheid van een buitenruimte is een groot pluspunt. Tenminste; als die buitenruimte er knus en gezellig uit ziet natuurlijk. Let er bij je zoektocht naar een sfeervolle accommodatie dus niet alleen op hoe het huis eruit ziet, maar scan de tuin net zo goed.

Met deze tips moet het helemaal goed komen; voordat je het weet ben jij aan het genieten in je sfeervolle accommodatie in Bella Italia. Geniet!