Een stedentrip is misschien wel de meest vermoeiende manier van vakantie vieren. Meestal wil je veel te veel zien in veel te weinig tijd. Er zijn twee handige trucs om lui te genieten van een stedentrip in bijvoorbeeld Rome, waar je makkelijk elk jaar opnieuw heen kan zonder uitgekeken te raken.

Tip 1: kies een centraal gelegen hotel of Bed & Breakfast zodat je niet te veel tijd kwijt bent met reizen en zoeken. In Rome is de omgeving van station Termini ideaal omdat daar een directe verbinding is met de vliegvelden, veel restaurants zijn en je op loopafstand bent van vrijwel alle hoogtepunten. Een leuk adresje is B&B Aroma en op Venere boek je makkelijk hotels in Rome.

Tip 2: neem op de eerste dag de hele stad eerst even in je op via een luie hop on hop off bus tour Rome. Zo kan je je beter oriënteren, krijg je meteen een korte indruk van alles en kan je later rustig kiezen waar je nog eens uitgebreid terug wilt. Tegelijkertijd neem je meteen de sfeer van de stad goed op en daar kom je natuurlijk vooral voor.

Geniet ervan en neem ook de tijd voor een luie lunch met een lekker glas wijn!