Ben je van plan om naar Italië te gaan tijdens de zomermaanden? Italië is een mooi land en er zijn veel plekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt verkoeling zoeken in de blauwe zee en een lekkere duik nemen in het zwembad. Over het algemeen zorgt een vakantie voor ontspanning en natuurlijk voor vreugde. Maar wat veel mensen vergeten is dat de zonnestralen en het zwembad chloor de huid en het haar kunnen beschadigen. Bescherm je de haren hier niet tegen? Dan kost het achteraf veel tijd en moeite om je haar volledig te laten herstellen. Door uv- straling, zout water en chloor kan het haar snel toegetakeld (droog) worden. Je kunt dit met de juiste haarverzorging voorkomen en in dit artikel gaan we je daar mee helpen. Lees het daarom grondig door zodat je meer te weten komt over haarverzorging op vakantie.

Kies voor het juiste kapsel

Vrouwen en mannen met lang haar moeten kiezen voor een goed kapsel als ze op vakantie zijn. Dit heeft te maken met het chloor in zwembaden en het zoute water in de zee, deze kunnen je haar sneller droog maken. Het is dan verstandig om je haar vast te maken en opgestoken te houden, zodat het minder snel in contact kan komen met chloor en zout. Heb je hier geen zin in? Je kunt dan gewoon zwemmen zonder je haar op te steken, maar is het van belang dat je achteraf het haar goed uitspoelt. Zo verwijder je al het zout en het chloor dat in je haren blijft zitten.

Zonlicht

Wist je dat zonlicht sneller je haar beschadigt? Dit komt door de Uv-stralen die schijnen op je haar en dit zorgt ervoor dat je haar sneller uitdroogt. Het is van belang dat jij de haren hiertegen beschermt en je kunt dit o.a doen met een conditioner van Olaplex. Je kunt met de conditioner van Olaplex de haren gezond en sterk houden. Het werkt ook nog eens hydraterend en dat is van groot belang als je op vakantie bent. De hydraterende werking zorgt ervoor dat je haar minder snel uitdroogt. De conditioner van Olaplex heeft een natuurlijke basis en is in principe 100% veganistisch. Er zitten namelijk geen sulfaten, gluten en parabenen in. Naast het beschermen van je haren, is het ook van belang dat je de hoofdhuid beschermt tegen de Uv-straling. Vooral met dun haar kan het voorkomen dat je hoofdhuid sneller verbrand en dat is heel schadelijk. Je hebt speciale crèmes van Olaplex die ervoor zorgen dat je haar en hoofdhuid beter beschermd worden.

Zonlicht

Haar drogen

Wanneer je net de haren hebt gewassen wil je deze natuurlijk drogen. Veel mensen hebben de neiging om de haardroger te pakken, maar dit is verkeerd. Vooral als je de haardroger op een hoge stand gebruikt, zorgt dit ervoor dat je haar sneller beschadigd raakt. Het is van belang dat je het haar alleen met de zachte handdoek droog maakt. Wil je echt een haardroger gebruiken? Zet hem dan op een lage stand, zodat je haar niet al te droog wordt.