Als je een al eens een pakket vanuit Nederland naar Italië hebt verstuurd, weet je vast dat hier aardig wat kosten aan verbonden zitten. Het helpt niet PostNL nu ook nog eens aangegeven heeft de prijzen voor het verzenden pakketten verder te gaan verhogen. Maar als je familie, vrienden of zakenrelaties hebt in Italië en je wilt toch daarnaartoe versturen, dan ben je simpelweg van een betaalde vervoersdienst afhankelijk. Gelukkig is er ParcelParcel, waarmee een pakket verzenden naar Italië of elders een stuk goedkoper kan.

Kwantumkorting

ParcelParcel is zelf geen vervoersdienst, maar in feite een soort doorgeefluik. Via de website van ParcelParcel kun je je verzending aanmelden bij een van de grote verzenddiensten, zoals DHL, FedEx, DPD en TNT. Hoe kan het dan toch goedkoper zijn dan wanneer je direct via die diensten je pakket verstuurt? Omdat ParcelParcel groot verzendcapaciteit inkoopt bij verzenddiensten, waardoor ze kwantumkorting krijgen. Van die kwantumkorting profiteer jij als klant mee. Dat kan tot wel 70 procent op de verzendkosten schelen. In het aanmeldproces krijg je de prijzen van verschillende vervoerders te zien en kun je er zelf een kiezen. Er zijn ook mogelijkheden om je pakket bij jou te laten ophalen in plaats van dat je het zelf naar een pakketpunt moet brengen.

Eigen klantenservice

Natuurlijk hoop je bij een pakket versturen naar Italië dat alles goed gaat. Maar wat als er een probleem is, of je hebt een vraag? Moet je dan bij de vervoerder zelf aankloppen? Gelukkig niet, want de klantenservice van vervoersdiensten hebben niet de beste reputatie wat betreft bereikbaarheid en het oplossen van problemen. ParcelParcel heeft een eigen klantenservice die klaar zit om jou te helpen en je vraag beantwoord te krijgen of je probleem voor je op te lossen. Zij gaan zelf in slag met de klantenservice van de vervoerder en ontzorgen jou in die zin dus. Mede daarom wordt ParcelParcel ook zo goed beoordeeld op TrustPilot!

ParcelParcel

Wil je je pakket niet naar Italië, maar naar een bestemming buiten de Europese Unie sturen? Dan helpt ParcelParcel je met het opstellen van het benodigde douaneformulier. Op dit formulier moeten de goederen die je verstuurt gespecificeerd worden in de vorm van een Engelstalige omschrijving plus het vermelden van de waarde van de goederen en het gewicht van de inhoud van het pakket. Dit douaneformulier wordt automatisch gegenereerd op basis van de inhoud die je tijdens het inboeken van je verzending invult.