In het najaar van 2011 organiseren Il Sogno en Mandarte in Amerongen de cursus ‘Giro dell’Arte’. Daarin worden stad en kunstenaar, heden en verleden, tijd en plaats verbonden.

In de eerste les volgen wij Titiaan en zijn Venetië in het Cinquecento, en bezoeken tegelijkertijd het huidige Venetië met de vermaarde Biënnale. We zien dat Titiaan zijn sporen heeft nagelaten in de stad, en daarmee latere kunstenaars inspireerde. We vertellen wie zijn werk aankocht en wie de moderne kunst van nu koopt. Oude prenten tonen ons hoe de stad er toen uitzag en wat daar nog van over is. We leren wat de relatie van Venetië is met de kunst en hoe die relatie zich heeft ontwikkeld.

Elke les volgen we in een andere stad een kunstenaar en is hij onze gids. Hij brengt ons naar de mooiste plekken in zijn stad, benadrukt het eigen karakter van zijn stad en de rivaliteit met andere steden. Daarmee vult hij de kunstwerken aan, die ons iets van de geschiedenis tonen. Dankzij zijn kennis gaan wij nóg meer zien in de kunst.

De steden van de eerste etappe zijn:
vrijdag 30 september – Venetië – Stad van… Tiziano Vecellio
vrijdag 14 oktober – Arezzo – Stad van… Piero della Francesca
vrijdag 28 oktober – Florence – Stad van… Michelangelo Buonarotti
vrijdag 11 november – Bologna – Stad van… Giorgio Morandi
vrijdag 25 november – Milaan – Stad van… Marino Marini
vrijdag 9 december – Rome – Stad van… Federico Fellini

6 vrijdagen 20.00 – 22.00 uur, prijs € 120,- per deelnemer. Bij de cursus is een reader te koop voor € 15,00 p. st.

Voor meer informatie en inschrijving: www.ilsogno-shop.nl