Wist je dat Toscane tot een van de meest romantische plekken ter wereld behoort? De regio bevat veel kleine stadjes, prachtige uitzichten en een aangename sfeer. Deze regio is te vinden in midden-Italië (linksboven aan de Italiaanse laars) en biedt enorm veel moois. In de maanden juli en augustus is het vaak erg heet in Toscane, dus september en oktober zijn een van de betere maanden om deze regio te bezoeken. Ben je in deze koude winterdagen alvast aan het nadenken over een nieuwe vakantie? Lees dan deze tips voor de perfecte vakantie met je partner. 

Florence

florence

De regio Toscane biedt veel moois op het gebied van plekken om naartoe te gaan. Een romantische uitschieter is toch wel echt Florence, de hoofdstad van de regio en ligt gelegen aan de rivier de Arno. Het is een stad vol kunst, schoonheid en liefde. Ga zonder plan er lekker op uit en kom uit bij verschillende wijn- en kaaswinkels of stap binnen bij een van de vele musea. Florence is het begin van de renaissance en is daarom een van de bekendste cultuursteden van Europa. Sluit een heerlijke culturele dag af met een etentje bij een van de vele pizzeria’s. Op zoek naar iets meer uitdaging? Er zijn zelfs restaurants met een Michelinster te vinden. Eet Smakelijk! 

Pisa 

pisa

Je kunt vanuit Florence een auto huren en zo ben je in een klein uurtje bij de stad Pisa. Een uitstapje naar deze stad is zeker de moeite waard met zijn scheve toren en prachtige baptisterium. Naast dat het echt een historische stad is, is er veel meer dan alleen de toeristische trekpleisters namelijk het oude stadscentrum. Heel gezellig, je kunt er goed winkelen en vind je de lekkerste Italiaanse ijsjes. Voor een heerlijk en romantisch diner ben je bij Cecina aan het juiste adres. Ristoro al Vecchio Teatro ligt aan een van de mooiste pleinen van Pisa. ‘s zomers kun je hier genieten van traditioneel brood Cecina met kikkererwten en kun je genieten van een mooie zonsondergang. 

Siena 

siena

Last but not least, Siena! Deze stad biedt enorm veel Middeleeuwse historie en is hier prachtig bewaard gebleven. Een paar mooie bouwwerken zijn hier onder andere het zwart-wit-gestreepte Duomo en het Palazzo Pubblico. De stad zelf, bevat een wirwar van kleine steegjes en piepkleine terrasjes waar je kunt genieten van de heerlijkste Italiaanse gerechten. Vergeet niet om een kijkje te nemen op misschien wel het mooiste plein van Europa, namelijk het schelpvormige plein Piazza del Campo. Voor welke stad je ook kiest, in Italië ben je zeker aan het goede adres voor een heerlijk ontspannen en culturele vakantie.