In Italië is fietsen een populaire bezigheid. Niet zonder reden, want er zijn vele bijzondere gebieden waar goede fietsroutes te vinden zijn en je kunt genieten van de geweldige omgeving. In tegenstelling tot Nederland is het fietsen in Italië een geheel andere ervaring. Vele fietsroutes voeren namelijk langs wijngaarden, historische dorpen en steden met oude kerken in een heuvelige omgeving. Het weer is in Italië daarnaast wat betrouwbaarder en aangenamer. Je kunt ervoor kiezen om ter plaatse een fiets te huren, maar je eigen Giant fiets of ander Nederlands merk zal zeker voldoen aan de eisen die het Italiaanse fietsroutenetwerk aan je fiets stelt. Het is daarbij wel fijn om minimaal drie versnellingen te hebben. Hiermee rij je soepel de heuvels op en fiets je wat meer ontspannen.

Drie populaire fietsregio’s in Italië
Toscane is een van de meest geliefde streken van Italië met een glooiend landschap en een prettig klimaat. Ideaal voor een fietsvakantie! Wanneer je wilt kun je door bergachtige gebieden fietsen, maar een licht heuvelige omgeving heeft de boventoon. Ook in Umbrië is het aangenaam fietsen. Deze regio is het meest geschikt wanneer je met kinderen een recreatieve tocht fietst. Een lange tocht langs de Tiber is een aanrader. Sardinië is een bekend eiland van Italië en ook hier is een fietsvakantie erg bijzonder. Je vindt er een ruige omgeving met een rotsachtige ondergrond. In de vulkanische gebieden zijn veel hoogteverschillen en is een fietshelm wel aan te raden.

Voor elk wat wils
Italië is een zeer afwisselend land. Dat uit zich ook in de mogelijkheden die het land op het vlak van fietsen biedt. Je kunt racefietsen, mountainbiken en lange tochten maken op een tourfiets met het hele gezin. Of je nu een avontuurlijke en steile tocht door bergen en kliffen wilt rijden, of liever op je gemak door wijngaarden wilt toeren, je vindt het tijdens een fietsvakantie in Italië. Dat je voldaan aangekomen thuiskomt is met fietsen in Italië gegarandeerd.