Il Sogno werkt al heel wat jaren samen met de Nederlandse kunstenares Ellen Geerts. Ze delen namelijk een liefde, hun liefde voor Italië. En door deze liefde kruisen hun paden steeds opnieuw. Als Italië-specialist organiseert Il Sogno dit voorjaar voor de vierde keer een solo-expositie van het Italiaanse werk van Ellen.

Italië is een gevarieerd en uitermate boeiend land. Voor Ellen Geerts duidelijk het ultieme landschap om haar techniek en kleurgebruik tot bloei te laten komen. Jaren achtereen vertoefde ze tijdens haar vakanties in het wonderschone Toscane. Perfecte lanen met cipressen, keurig aangelegde wijn- en olijfgaarden en goed onderhouden grote villa’s van de rijken der aarde voeren daar de boventoon. Ellen wijkt van de gebaande paden af en zoekt naar bijzondere doorkijkjes die een andere kijk geven op de overbekende vergezichten.

Een paar jaar geleden volgde de wat rommeliger Veneto, een gebied in het noorden van Italië met zowel bergen en laagvlaktes als de Venetiaanse kuststrook. Die streek gaf juist daardoor ook weer een keur aan aanknopingspunten voor het maken van schetsen. Dat heeft geresulteerd in een hele mooie serie, waarbij sommige schilderijen steeds meer naar het abstracte neigden.

Ook Sicilië is inmiddels door Ellen vol overgave op doek vastgelegd. Citroen- en sinaasappelbomen kregen daarin regelmatig een prominente plaats. Het is dan ook boeiend om de diversiteit van Italië terug te zien in de werken van Ellen Geerts, hoogste tijd om weer met haar op reis te gaan!

Dit voorjaar kunt u zowel in de winkel in Amerongen als in Amsterdam de werken van Ellen gaan bewonderen. Tijdens of na uw bezoek kunt u meedoen aan de verkiezing “Het mooiste Italië-schilderij van Ellen Geerts”. We nodigen u uit om goed naar haar werken te kijken en ons te vertellen wat uw favoriet is en vooral waarom dat zo is. De leukste drie reacties belonen we met mooie prijzen!

Italiaanse reizen bij Il Sogno:
17 mrt t/m 28 apr: Il Sogno – Amerongen, Overstraat 22, open di t/m zo 11-17 uur
5 t/m 26 mei: Il Sogno – Amsterdam, Koningsstraat 19, open ma t/m vr 15-22 uur, za+zo 12-22 uur
Zaterdag 25 mei: Meet & Greet borrel in Amsterdam met Ellen Geerts, 16-19 uur

www.ilsogno.eu
facebook.com/ilsognostore
twitter.com/ilsognostore