Amfitheaters, winkelstraten en beach bars, Rimini heeft het allemaal

Brede zandstranden, levendige bars, luxe ligbedjes, watersportfaciliteiten en na zonsondergang natuurlijk een bruisend nachtleven. Het leven in Rimini in Italië behandelt ons meer dan goed. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is het in dit vakantieoord heerlijk toeven. Maar wie in Rimini zijn vakantie viert, kan rekenen op nog veel meer dan dat. Zet ook eens koers naar de typisch Italiaanse winkelstraten, of bezoek de historische overblijfselen die doen herinneren aan de lange geschiedenis van de stad waar Julius Caesar ooit een van zijn meest noemenswaardige toespraken hield.

Vakantiehuizen in Rimini

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Rimini
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Rimini
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Rimini
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Rimini

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Rimini.

Alle artikelen over deze regio

De stranden van Rimini

Wie in Rimini zijn vakantie viert, doet dat echter hoofdzakelijk voor de stranden. Die zijn er dan ook in overvloed. De vijftien kilometer tellende kuststrook is bezaaid met bagno’s, oftewel stranden waar je verplicht een ligbedje en/of parasol moet huren. Vrije stranden telt Rimini in Italië echter ook voldoende. Bellariva in het centrum van de badplaats is het meest geliefde strand. Ook Marabello en Miramare mogen jaarlijks op voldoende aandacht rekenen. Wie op zoek is naar een rustig strand, zet koers naar Rivabella. De meest noordelijk gelegen stranden zijn vooral ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen.

Winkelen

En doe je liever eens een dagje iets anders dan alleen zonnebaden? Dan bieden de winkelstraten van Rimini een prima alternatief. Langs de rondweg vind je grote winkelcentra, maar nog leuker is het om het centrum van de badplaats te bezoeken. Winkelen doe je daar in stijl, terwijl de winkels wel een stuk betaalbaarder zijn dan in andere Italiaanse shopwalhalla’s. Vooral kleding- en schoenenwinkels zijn hier goed vertegenwoordigd. Ook voor tassen, accessoires en cosmetica ben je aan het juiste adres. De luxe shoppers flaneren over het Tre Martiri plein, waar wereldberoemde designers hun nieuwste collecties in hun etalages tonen.

Historische bezienswaardigheden: dit zijn de beste tips

Maar er is meer dan dat. De stad is namelijk ook rijk bezienswaardigheden op het gebied van kunst en historie. Alleen al een wandeling door het historische centrum biedt je de ene na de andere verrassing. Rimini in Italië stond in de Romeinse tijd bekend als Ariminum en nam een belangrijke plek in. Bezoek zeker de stadspoort Arco d’Augusto, gewijd aan keizer Augustus, het plein van de drie martelaren en het Piazza Cavour, dat in de Middeleeuwen het commerciële hart van Rimini was.

Reis en verblijf in Italiës meest bejubelde badplaats

Wil je in Rimini je vakantie doorbrengen? Vanuit Nederland gaan er geen directe vluchten naar deze badplaats. Rechtstreeks vliegen doe je vanuit Brussel of Düsseldorf. Een alternatief is het boeken van een vlucht naar Ancona of Bologna en daarvandaan per trein of huurauto verder reizen. Hotels zijn er in Rimini in overvloed en hebben over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook zijn er voldoende campings, vakantiewoningen en bed & breakfast accommodaties. Vlak buiten Rimini kun je in een agriturismo accommodatie verblijven.