Klein stadje met een groots verleden

Piacenza is een rustig, provinciaal stadje waar het leven dag in, dag uit rustig voortkabbelt. De smalle straatjes herbergen tal van verrassingen: chique herenhuizen, historische kerken en -niet te vergeten- restaurants waar het Italiaanse levensgeluk op een bordje wordt geserveerd. Ook telt Piacenza enkele bezienswaardigheden van belang; tijdens de Middeleeuwen gold het als belangrijke handelsplaats en groeide zo uit tot een van Europa’s rijkste steden. Tijdens je bezoek proef je van de erfenis van deze historische hoogtijdagen.

Vakantiehuizen in Piacenza

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Piacenza
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Piacenza
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Piacenza
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Piacenza

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Piacenza.

Alle artikelen over deze regio

Wat zijn in Piacenza bezienswaardigheden om niet te missen?

Ondanks zijn beperkte omvang telt Piacenza genoeg bezienswaardigheden om, afgewisseld met zo nu een terrasje in de zon, een dag mee te vullen. In ieder geval zullen de twee pleinen Piazza Duomo en Piazza Cavalli je niet ontgaan. Maar zet ook de Sant’Antonino basiliek met zijn Porta del Paradiso op je lijstje. De basiliek behoort tot de pelgrimstops langs de Via Francigena. Tot slot wil je ook de San Sisto kerk met zijn bijzondere, achttiende-eeuwse decoraties niet missen.

Via Aemilia

Wist je overigens dat Piacenza in Italië tot de plaatsen behoort die langs eeuwenoude Romeinse wegen van belang zijn gelegen? Piacenza is het eindpunt van de Via Aemilia, welke het plaatsje met Rimini verbindt. Een weg die al tweeduizend jaar oud is en de tand des tijds glansrijk heeft doorstaan. Vanzelfsprekend behoort ook deze weg in Piacenza tot dé bezienswaardigheden Hij wordt namelijk ook nog eens tot de mooiste wegen ter wereld gerekend. De weg die Emilia Romagna zijn naam gaf, is niet zomaar een verbinding, maar een symbool van onschatbare historische en culturele waarde.

Zien en doen in de omgeving van Piacenza

Een bezoek aan Piacenza in Italië kun je prima combineren met andere nabijgelegen trekpleisters. Zo ligt modehoofdstad Milaan op nog geen zeventig kilometer afstand. Een heerlijke bestemming voor shopliefhebbers, maar er is ook meer dan genoeg te zien. Om te beginnen de Dom van Milaan. Vlak bij Piacenza kun je ook Bobbio bezoeken: een klein stadje waar Leonardo Da Vinci de Mona Lisa zou hebben voltooid. De zevende-eeuwse abdij van Bobbio behoort tot de belangrijkste centra van religieuze cultuur in heel Italië.

Verblijven in Piacenza

Alhoewel Piacenza niet door een overdaad aan toerisme wordt gekenmerkt, heb je er als bezoeker ook wat accommodatiemogelijkheden betreft meer dan genoeg keuzevrijheid. Zo bestaan er hotels binnen diverse prijsklassen en is het ook mogelijk om in een bed and breakfast te verblijven. En zoals je van een provinciaal stadje als Piacenza wellicht zult verwachten, is er ook voldoende agriturismo. Deze prachtige, landelijke accommodaties bieden je een zee van ruimte en zijn niet zelden voorzien van een heerlijk buitenzwembad. Te midden van het groen bevind je je op een perfecte uitvalsbasis om deze serene omgeving te verkennen.

Prachtige landelijke accommodaties met veel ruimte. Soms omgeven door biologische kwekerijen, dan weer in het bezit van een groot buitenzwembad.