Een rondreis, stedentrip of weekendje weg

Je viert in Bologna een vakantie om te smullen in enkele van de beste osteria’s van het land, er een kookcursus of workshop pasta te volgen, luxe te winkelen in de Galleria Cavour en middeleeuwse bezienswaardigheden te bewonderen. Wie Bologna tijdens zijn vakantie aandoet, doet dat vaak in het kader van een rondreis. Maar ook een stedentrip of kort weekendje weg naar deze hoofdstad van de regio Emilia Romagna wordt steeds geliefder. Een veelzijdig stukje Italië verwelkomt je hier met open armen.

Vakantiehuizen in Bologna

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Bologna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bologna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bologna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Bologna

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Bologna.

Alle artikelen over deze regio

Wat is er te doen in Bologna? De mooiste bezienswaardigheden op een rijtje

Bologna staat in Italië vooral bekend om zijn twee torens, die samen hét symbool van de stad vormen. De Torre Asinelli en de Torre Garisenda zijn respectievelijk 97 en 48 meter hoog en stammen uit de Middeleeuwen. Toen stonden er wel honderd van deze torens in de stad, nu is nog maar twintig procent daarvan over. Deze twee staan dicht bij elkaar, precies op de plek waar de belangrijkste straten van de stad uitkomen.

Piazza Maggiore is het belangrijkste plein van Bologna. Het paleis dat er prijkt, is al ruim 800 jaar oud. Ook tref je er de Sint-Petroniusbasiliek, die als de belangrijkste kerk van de stad geldt. Het bijzondere is dat hij niet af is; de helft van de gevel bestaat uit rode bakstenen. Ook een vleugje Nederlandse architectuur proef je in Bologna; tussen de twaalfde en de zestiende eeuw werd er een complex grachtensysteem aangelegd om de stad met de omgeving van Bologna te verbinden.

De universiteitswijk

En ben je op zoek naar meer historisch Bologna tijdens je vakantie? Stap dan de universiteitswijk in. Daar is de oudste en nog steeds functionerende universiteit werkzaam. In 1088 werd hij opgericht. Omdat men toen vooral lessen buiten en bij docenten thuis ontving, hoef je hier geen imposante gebouwen te verwachten. Wel tal van smalle straatjes bomvol gezelligheid. Vooral op dit stukje Bologna is Italië maar wat trots.

Bologna op je bord

Wie in Bologna zijn vakantie viert, kan natuurlijk ook niet om het heerlijke eten en drinken heen. Bologna heeft Italië met zijn vele streekproducten en -gerechten internationaal gezien een nóg stevigere positie op de culinaire kaart gegeven. Natuurlijk proef je in Bologna de spaghetti bolognese -die eigenlijk een tagliatelle is-, mortadella, Parmaham en Parmezaanse kaas. Bezoek zeker eens de markthal Mercato delle Erbe, waar zich veel marktkraampjes, eetstalletjes en restaurants bevinden. Ook het wijkje Quadrilatero is een aanrader.

Een vakantie anders dan anders

In Bologna is een vakantie anders dan anders. Goedkope vliegtickets van Transavia en Ryanair maken het aantrekkelijk om de stad ook in het kader van een stedentrip te bezoeken. Sterker nog: Bologna behoort tot de absolute tips voor de alternatieve citytripper! Het vliegveld ligt op maar zes kilometer van het centrum. Verblijven kan in een van de tientallen hotels, appartementen, B&B’s en privéwoningen.