Zon, sportwagens en spaghetti bolognese

Vier je in Emilia Romagna je vakantie, dan behoort een bezoek aan regiohoofdstad Bologna uiteraard tot de hoogtepunten. De bakermat van enkele van de bekendste Italiaanse gerechten, waaronder de befaamde spaghetti bolognese, is tevens de plek waar enkele van de grootste namen van de auto-industrie vandaan komen. Ook is het in dit Noord-Italiaanse gebied genieten van zon, zee en strand. De badplaatsen aan de Adriatische Zee zijn oogverblindend en bruisend genoeg om zelfs de meest doorgewinterde badgast op een van de bijzonderste vakanties van zijn leven te trakteren.

Populaire plaatsen in Emilia Romagna

Vakantiehuizen in Emilia Romagna

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Emilia Romagna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Emilia Romagna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Emilia Romagna
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Emilia Romagna

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Emilia Romagna.

Alle artikelen over deze regio

Bezienswaardigheden voor liefhebbers van cultuur en historie

Ben je op zoek naar bezienswaardigheden in Emilia Romagna, dan mag een bezoek aan Bologna natuurlijk niet aan je verblijf ontbreken. Op deze plek vind je onder andere de oudste universiteit van heel Europa. Het charmante dorpje Piacenza laat Emilia Romagna tijdens je vakantie weer van een heel andere kant zien. Gelegen tussen de Po en de Apennijnen is schilderachtig nogal een understatement. In Ravenna bewonder je je bijbelse mozaïekkunst, die meer dan verdiend een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft bemachtigd.

Hét walhalla voor de autoliefhebbers

Gaat jouw hart sneller kloppen van ronkende motoren en glimmende bolides met een spiksplinternieuw design? Dan ben je in Emilia Romagna in Italië op de juiste plek. Langs de eeuwenoude Via Emilia, de Romeinse weg die Piacenza en Rimini met elkaar verbindt, vind je Motor Valley. In deze regio zagen enkele van de grootste namen van de auto-industrie het levenslicht. Zo heeft Emilia Romagna de in Italië en de rest van de wereld beroemde Ferrari, Lamborghini en Ducatti voortgebracht. In Motor Valley kun je fabrieken, musea en privécollecties bekijken.

Een traktatie voor culinaire fijnproevers

Maar in Emilia Romagna is een vakantie ook absoluut voor lekkerbekken bestemd. De spaghetti bolognese -de officiële naam is overigens tagliatelle a ragù- zag in regiohoofdstad Bologna het levenslicht, net als de met varkensvlees gevulde tortellini. Verder zijn Parmiggiano reggiano (Parmezaanse kaas) en prosciutto di Parma (Parmaham) afkomstig van de bodem van Emilia Romagna. Een van de beste tips voor fijnproevers: schuif vooral aan in de restaurants waar locals eten en laat de gelegenheden aan de door toeristen drukbezochte hoofdstraten links liggen.

Emilia Romagna: een vakantie voor strandliefhebbers

Wie Emilia Romagna in het hoogseizoen bezoekt, komt voornamelijk voor zijn goudgele stranden. Een vakantiehuis, bed and breakfast of hotel langs de kustlijn is dan ook zo gevonden. Rimini is verreweg de populairste bestemming. Ondanks de grote stroom bezoekers en de vele uitgaansgelegenheden heeft het plaatsje zijn authenticiteit en smaak niet verloren. Al sinds de jaren zestig geldt Rimini als hét epicentrum van de Italiaanse badcultuur. Je treft er maar liefst vijftien kilometer aan zandstranden; hier is zelfs de meest kritische zonaanbidder in zijn nopjes.