Als je op zoek bent naar een prachtige vakantiebestemming in een minder bekende streek, dan is de Italiaanse regio Emilia-Romagna op je lijf geschreven. Omdat deze streek iets minder toeristisch is, kan je ook genieten van goedkope hotels. Deze schitterende regio in het noorden van Italië heeft enkele pareltjes van steden zoals Parma, Ravenna, Ferrara, Modena en Bologna. Deze pittoreske bestemmingen zijn dan misschien niet zo bekend als Venetië of Rome, maar niet minder de moeite waard! Je kunt er ook zonnebaden op een van de vele stranden van de Adriatische Kust.

Bologna, Ferrara en Parma zijn de kunststeden van de streek. De stad Bologna kent een rijke geschiedenis en dit wordt weerspiegeld in de vele bezienswaardigheden. Must-sees zijn de Basiliek San Petronio, de twee scheve torens Torre degli Asinelli en Torre Garisenda en het Piazza Maggiore, het centrale plein van de stad. Bologna is trouwens ook bekend vanwege de heerlijke gevulde pasta’s; zeker proberen als je daar bent.

Ferrara wordt ook wel de hoofdstad van de Renaissance genoemd. De stad is omgeven door een 9 kilometer lange, nagenoeg ononderbroken muur. Bezoek zeker het Castello Estense, een prachtige 14de eeuwse vesting. Op het Palazzo dei Diamanti kan je dan weer hedendaagse kunst bewonderen. Natuurliefhebbers moeten zeker stoppen bij het Regionaal Park van de Podelta, dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed van Italië.

De naam Parma doet bij iedereen wel een belletje drinken. Deze stad is vooral bekend vanwege de Parmaham en de Parmezaanse kaas, maar heeft nog veel meer te bieden. Zo moet je zeker ook de Piazzi Garibaldi en de Palazzo della Pilotta bezoeken. Ravenna is dan weer vooral bekend om haar mozaïeken. Wel acht van de vroegchristelijke bouwwerken in Ravenna staan op de Unesco Werelderfgoedlijst, waaronder het baptisterium van de Orthodoxen, het mausoleum van Galla Placidia en de basiliek van San Vitale.

Bij liefhebbers van snelle wagens zal de naam Modena bekend in de oren klinken. De befaamde automerken Ferrari, Lamborghini en Maserati hebben namelijk allemaal een band met de stad. Verder vind je er ook tal van bezienswaardigheden, waaronder de Duomo di Modena (de Dom van Modena), de Piazza Grande en het Stadhuis van Modena.

Ook zonaanbidders kunnen in Emilia-Romagna terecht. Bij Ferrara vind je de Lidi di Comacchio, zeven badplaatsen. Boek dus een goedkoop hotel aan de Adriatische Kust of in een van de prachtige steden en verwen jezelf met een topreis. Op de website van Expedia kun je makkelijk een vliegtickets naar Emilia Romagna vinden.